Jong Ajax - Jong NEC

29 maart 2012
Jong Ajax heeft de wedstrijd in de Beloftencompetitie tegen Jong NEC/FC Oss donderdagavond met 4-1 gewonnen. Het elftal van trainers Gery Vink en John Bosman kwam op achterstand te staan, maar toonde veerkracht. Nicolas Lodeiro, Mounir El Hamdaoui, Thulani Serero en Jody Lukoki waren trefzeker.
Onder toeziend oog van het U17-team van Ajax Cape Town startte Jong Ajax sterk aan de competitiewedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Jong NEC/FC Oss. Maar ook de gasten uit Nijmegen waren afgereisd naar Amsterdam voor de volle winst, dat was in de openingsfase van het duel duidelijk te zien. Met snel positiespel, strakke passes en enkele schoten op doel, beloofde het een leuke avond te worden voor de toeschouwers op sportcomplex de Toekomst.

Het elftal van trainers Gery Vink en John Bosman begon aanvallend met enkele prima voorzetten van Ruben Ligeon in het zestienmetergebied. Grote kansen kwamen daar echter niet uit voort. Tot Dico Koppers in de zevende minuut een gevaarlijk schot loste op het doel van de tegenstander. De inzet ging net over het doel. Luttele minuten later kopte Yener Arica – die een sterke wedstrijd speelde – vanuit een hoekschop over. Jong NEC/FC Oss zakte niet in, sterker nog, zij zetten gewoon de aanval weer voort met een doelpunt als resultaat. Caifano Latupeirissa bracht in de dertiende minuut met een hard schot zijn elftal op een 0-1 voorsprong.

Jody Lukoki was trefzeker tegen Jong NEC/FC Oss. Jody Lukoki was trefzeker tegen Jong NEC/FC Oss.

Jong Ajax liet zich niet uit het veld slaan en bleef druk zetten op de gasten uit Nijmegen. Opnieuw kopte Arica vanuit een hoekschop van Nicolas Lodeiro over. Nadat een schot van Mounir El Hamdaoui in de zestienmeter van Jong NEC/FC Oss met de hand werd gestopt, ging de bal meteen op de stip en werd Melchior Onderstal met een rode kaart van het veld gestuurd. Lodeiro schoot vanaf de penaltystip koel in het doel van oud-Ajacied Marco van Duin.

Tien minuten later was zette Mounir El Hamdaoui Ajax op voorsprong. De spits, die vorige week in de wedstrijd tegen Jong Heerenveen/Emmen ook speelminuten kreeg toebedeeld, liep door en kon ogenschijnlijk simpel afmaken, 2-1.

In de tweede helft trok Jong Ajax de lijn door met meteen een grote scoringskans voor Arica. De Ajacied schoot net voorlangs. Thulani Serero scoorde uiteindelijk het derde doelpunt in de 56e minuut. Vanuit een vrije trap krulde de Zuid-Afrikaan de bal in het doel. Kort daarna stuiterde een schot van Jody Lukoki net over het doel. De buitenspeler zou opnieuw een grote kans krijgen, maar zijn tweede schot eindigde net naast. Enkele minuten voor tijd was het dan echt raak voor Lukoki. Hij plaatste zijn schot precies in de verre hoek en liet doelman Van Duin kansloos; 4-1.

Gery Vink sprak mooie woorden over zijn elftal na afloop. ,,De overwinning is helemaal verdiend’’, vertelde de Jong Ajax-trainer. ,,Ik heb met veel plezier op de bank gezeten vanavond. Ik heb een ploeg met veel plezier gezien. We hadden mooie aanvallen en mooi uitgespeelde goals. We hebben gezien de kansen te weinig hebben gescoord, maar wel veel gecreëerd. Ook in de tweede helft heb ik veel mooie dingen gezien. Dit is een prima visitekaartje voor de komende wedstrijden.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Yener Arica kwam dit keer niet tot scoren. Wel speelde hij een prima duel. Yener Arica kwam dit keer niet tot scoren. Wel speelde hij een prima duel.
Ajax Cape Town U17 bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Ajax Cape Town U17 bekeek de wedstrijd vanaf de tribune.
Aanvoerder Ruben Ligeon loopt zijn tegenstander voorbij. Aanvoerder Ruben Ligeon loopt zijn tegenstander voorbij.
Nicolas Lodeiro wordt gefeliciteerd na het benutten van een penalty. Nicolas Lodeiro wordt gefeliciteerd na het benutten van een penalty.
Mounir El Hamdaoui nam de tweede treffer voor zijn rekening. Mounir El Hamdaoui nam de tweede treffer voor zijn rekening.
Vink: ,,Dit is een prima visitekaartje voor de komende wedstrijden.’’ Vink: ,,Dit is een prima visitekaartje voor de komende wedstrijden.’’

21/10/14
FC Barcelona - Ajax