Bericht over zwarthandel
25 november 2013
Met de wedstrijd Ajax - Barcelona in de Champions League in aantocht, wil Ajax de supporters informeren over de wijze van kaartverkoop. De Ajacieden worden tegen de Catalanen gesteund door een uitverkochte Amsterdam ArenA. Ondanks dat er voor dit duel geen kaarten meer beschikbaar zijn, worden er op veel manieren toch toegangsbewijzen te koop aangeboden.
De KNVB Standaardvoorwaarden, welke van toepassing zijn op de wedstrijdtickets en (Seizoen-) ClubCards, schrijven voor dat het verboden is om kaarten (commercieel) door te verkopen. Als sanctie hierop schrijft de KNVB een stadionverbod voor de duur van 18 maanden en een boete van 450 euro voor. Ook worden de aangeboden tickets geblokkeerd.

Partijen als Budgetticket, Seatwave, Ticket Unlimited, Ticket For Sale, AA Tickets en Viagogo handelen in strijd met de van toepassing zijnde KNVB Standaardvoorwaarden. Ook individuen die hun kaart aanbieden op Marktplaats of internetfora handelen in strijd met deze bepalingen. Kaarten die via deze kanalen worden aangeschaft zijn veelal duurder dan de oorspronkelijke prijs. Daarnaast bestaat het risico dat de koper het stadion niet kan betreden omdat de kaart geblokkeerd is vanwege zwarthandel.

De online ticketshop van Ajax en de Ticketbox (Primera-winkels) zijn de enige officiële verkoopkanalen. Meer info en nieuws over actueel nieuws rondom kaartverkoop vind je via onderstaande link.

Tekst: Ajax.nl/Gerard van Hees
Tickets

Voor alle wedstrijden van Ajax kan je via de Ajax Online Ticketshop online kaarten bestellen. Toegangsbewijzen kunnen ook nog worden gekocht via de reguliere verkoop van TicketBox. Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via deze officiële verkooppunten aan te schaffen!
Zoeken in nieuwsarchief

Zoek naar
Van:
Tot:
Sluit venster