Stadionoverzicht


Vakken 125 t/m 129 (F-side)
In de vakken 125 t/m 129, gelegen op de 1e ring achter het doel aan de zuidzijde van het stadion, zitten (en staan) fanatieke Ajacieden. In het middelste gedeelte van deze tribune wordt staan gedoogd, waarbij geen vaste plaatsen worden aangehouden. Om een kaartje in deze vakken te kunnen kopen dien je veelal over een Ajax SCC te beschikken.

Vakken 424 en 425 (sfeervakken)
In de vakken 424 en 425, gelegen op de zuidoostzijde van de 2e ring, zitten (en staan) fanatieke Ajacieden. In deze vakken wordt tussen de scheidingswand en de afzetting staan gedoogd, waarbij geen vaste plaatsen worden aangehouden. Om een kaartje in deze vakken te kunnen kopen dien je veelal over een Ajax SCC te beschikken.

Kindervakken
Vanaf dit seizoen is het in alle vakken op de lange zijden 2e ring mogelijk om kaarten te kopen met kinderkorting. In deze vakken kunnen ouders/begeleiders met kinderen prima plaatsnemen. Bij alle thuisduels van Ajax in de Eredivisie is er in deze vakken voor kinderen t/m 13 jaar kinderkorting (50% korting) beschikbaar. Volwassenen betalen het normale tarief. Bij binnenkomst in het stadion wordt via de electronische toegangscontrole gecontroleerd of er wel kinderen van maximaal 13 jaar oud gebruik maken van deze kaarten. Is dit niet het geval dan zal de toegang worden geweigerd. Bij thuisduels van Ajax in andere competities is er veelal geen kinderkorting beschikbaar omdat deze wedstrijden in de avonduren worden gespeeld.

Alle 0 vakken zijn extra tribunes die in de gracht zijn bijgebouwd.

Acties Ajax Kids Club
Bij een aantal wedstrijden in de Eredivisie organiseert de Ajax Kids Club een actie. De vakken 419 en 422 worden dan exclusief gereserveerd voor leden van de Ajax Kids Club. Er geldt dan een speciaal kindertarief. Voor meer informatie kijk op www.ajax.nl/kids

Uitvak 416 en 417
De supporters van de tegenstanders nemen plaats in de vakken 416 en 417. Deze supporters zitten door middel van speciale lexaanwanden gescheiden van de supporters van Ajax. Bij sommige tegenstanders wordt ook een net opgehangen om gooien vanuit maar ook naar het uitvak te voorkomen. Sommige tegenstanders nemen weinig supporters mee, in dat geval kan Ajax besluiten deze supporters alleen in vak 417 te plaatsen. Vak 416 is dan beschikbaar voor supporters van Ajax. Dit vak is dan vanzelfsprekend afgescheiden van vak 417. Bij sommige europese wedstrijden kan het zijn dat de tegenstander de volledige 5% van de stadioncapaciteit (de UEFA verplicht 5% van de capaciteit beschikbaar te stellen aan de supporters van de tegenstander) beschikbaar wenst te hebben. In dat geval wordt ook vak 415 en een gedeelte van vak 414 aan het uitvak toegevoegd. Supporters in deze vakken worden dan naar een vergelijkbare of betere plaats verplaatst.

Hoofdtribune
Op de hoofdtribune zit o.a. het bestuur van Ajax en de tegenstander alsook de leden, partners en sponsors van Ajax. Deze vakken zijn doorgaans niet voor reguliere verkoop beschikbaar.

Toegankelijkeheid van de Amsterdam ArenA
De ingangen A, C, G en J beschikken over een roltrap. Supporters kunnen vanaf straatnivo de vakopgang bereiken zonder trap te hoeven lopen.

De ingangen B en H beschikken niet over een roltrap maar wel over in totaal 4 liften.

De ingangen D en F beschikken niet over een roltrap of lift. Ingang M beschikt over een roltrap, toch dient er 1 trap genomen te worden om op de omloop te komen.

Voor alle vakken geldt dat er vanaf de omloop een klein aantal treden genomen moeten worden voordat het vak zelf wordt bereikt. Afhankelijk van de gekozen rij dient er op het vak zelf ook een aantal treden genomen te worden. Bij alle vakken komt men ongeveer halverwege het vak binnen. De vakken 013 t/m 015, 112 t/m 116 en 125 t/m 129 zijn ook (per lift) vanaf de bovenste rij bereikbaar.

Indien liftgebruik noodzakelijk is kan men hier gebruik van maken. Neem hiervoor even contact op met de afdeling Supporterszaken.

Tickets

Voor alle wedstrijden van Ajax kan je via de Ajax Online Ticketshop online kaarten bestellen. Toegangsbewijzen kunnen ook nog worden gekocht via de reguliere verkoop van TicketBox. Ajax adviseert supporters met klem alleen tickets via deze officiƫle verkooppunten aan te schaffen!
Sluit venster