Ajax heeft 145 plaatsen in het stadion gereserveerd voor rolstoelgebonden supporters.
Gemiddeld kunnen per wedstrijd 80 rolstoelgebonden supporters en supporters met een visuele beperking* plaatsnemen op het unieke mindervalidenplatform van de Amsterdam ArenA. Tevens bevinden zich, tussen de 1e en 2e ring aan de Noord- en Zuidzijde, nog eens in totaal 65 plaatsen voor rolstoelgebonden Ajax- seizoenkaarthouders. De kaarten voor de (verplichte) begeleiding van deze bezoekers, zijn voor rekening van Ajax en dus gratis.

*Ajax Audio
Ajax Audio is een dienst van de Ajax en de Amsterdam ArenA om supporters met een visuele beperking op het mindervalidenplatform een betere service te bieden. Ajax Audio biedt deze supporters de mogelijkheid om de thuiswedstrijden in het stadion live via de FM- frequentie te volgen.
Ajax heeft twee Ajax- verslaggevers die vanaf de perstribune live verslag doen van de wedstrijd. De uitzending begint op het moment dat de spelers het veld opkomen en eindigt kort na het laatste fluitsignaal. Tijdens de rust is er geen uitzending. Het signaal is alleen in de Amsterdam ArenA te ontvangen. Op de tribune krijg je een radio te leen, waarmee de wedstrijd te beluisteren is.

*Kaartverkoop mindervalide Ajacieden
Er worden geen mindervaliden- seizoenkaarten (meer) verkocht.
Jij en je begeleider dienen via de online ticketshop met een speciale mindervalide club card op ieder gewenst moment zelf kaarten bestellen en je plaats uitzoeken op de daarvoor bestemde tribunes. Je eigen kaart kun je direct zelf printen, die van je begeleider wordt naar je opgestuurd. Let op: Je kunt geen kaarten kopen via de Primera/ Ticketbox.
Voor meer informatie over het verkoopschemaklik je hier

*Parkeren
Supporters met een geldige toegangskaart voor de wedstrijd icm een Europese gehandicaptenkaart, kunnen tegen een gereduceerd tarief parkeren in het Transferium/P1 (mits de auto niet hoger is dan 2,25 meter). Het gehandicaptentarief voor het seizoen 2015/2016 in P1 is € 8,50.
Wanneer je je laat afzetten door een auto/busje of een taxi bij de Amsterdam ArenA, dan raden wij je aan niet het Transferium in te rijden. Je kunt beter uitstappen voor de ArenA (bij de taxi standplaats). Volg hiervoor de gele borden ‘Taxi standplaats’, route via P-bus.

*Bezoek uitwedstrijden:
Voor het bezoeken van een uitwedstrijd voor rolstoelgebonden supporters, kun je een aanvraag doen via een formulier op de pagina van Ajax Foundation.Contact met Ajax

De afdeling Ajax Fancare is een afdeling binnen Ajax die er speciaal is om de Ajax-supporter te helpen. Vragen? Je kunt ons telefonisch bereiken via 0900-232-2529 € 0,35 cent per gesprek.
Of stel je vraag via het formulier in de rubriek Contact.

Sluit venster