Ajax Jaarboek groeit uit tot Ajax Encyclopedie

Ajax Jaarboek groeit uit tot Ajax Encyclopedie

Het Ajax Jaarboek is met ingang van de editie 2015-2016 veranderd. In deel 24 van de in 1993 begonnen reeks wordt een koppeling gemaakt tussen actualiteit en geschiedenis. In de komende 14 delen is de 116 jaar oude historie van Ajax in tijdvakken te herbeleven. Zowel in tekst en cijfers als in beeld.

In dit eerste deel alvast een volledig overzicht van de 3950 officiële wedstrijden die Ajax tussen najaar 1900 en voorjaar 2016 heeft gespeeld. Unieke foto's en 31 korte verhalen maken de geschiedenis compleet. Het Ajax Jaarboek is nu verkrijgbaar.

Cruijff
In het actuele deel over het seizoen 2015-2016 wordt Ajax uiteraard ook weer op de voet gevolgd. Een voetbaljaar dat net niet de 34ste landstitel bracht. Een jaar ook dat voor een groot deel in het teken heeft gestaan van de ziekte en het overlijden van Johan Cruijff. Dit boek wordt dan ook  afgesloten met een 50 bladzijden omvattend eerbetoon aan Johan, de grootste voetballer die Nederland heeft voortgebracht.

Historie
,,Er kan geen twijfel over bestaan dat onze club deze Encyclopedie verdient”, vertelt Ajax-directeur Edwin van der Sar in het voorwoord van het vernieuwde en 408 tellende Ajax Jaarboek. ,,Ajax is niet alleen een grote naam in het heden, Ajax is met 116 jaar geschiedenis in Nederland ook de grootste naam op historisch gebied: 33 landstitels, 18 (K)NVB Bekers, 6 Europese bekers en 119 spelers die voor het Nederlands elftal speelden. Sterspelers in alle decennia: Jan de Natris, Wim Anderiesen, Cor van der Hart, Sjaak Swart, Henk Groot, Piet Keizer, Johan Cruijff, Ruud Krol, Marco van Basten, Dennis Bergkamp, Jari Litmanen, Edgar Davids, Danny Blind, Frank de Boer, Wesley Sneijder,  Davy Klaassen – zij allen kleurden de geschiedenis van Ajax. En dat deden ook de fameuze trainers van Ajax: Jack Reynolds, Rinus Michels, Louis van Gaal en Frank de Boer.” 

Bestel het Ajax Jaarboek'De Ajax Encyclopedie' wordt gezamenlijk gerealiseerd door Ajax Media en boekenpartner Kick uitgevers. Het Officiële Ajax Jaarboek 2015-2016 inclusief historisch deel ligt nu in de Official Ajax Fanshop en de boekwinkel . ISBN-13 9789491555206. Hardcover, 408 pagina’s. Prijs: € 24,50