Het recept van...Nourdin Boukhari

Het recept van...Nourdin Boukhari

In het clubblad staan de ingrediënten voor de Marokkaanse couscous van Nourdin. Hierbij laten we je weten wat je met al deze ingrediënten moet doen om er een heerlijk gerecht van te maken!

De ingrediënten
350 gram couscous
1/2 kip of 2 kipfilet
1 tomaat
3 rode uien
450 gram courgette
2 aubergines
3 wortels
1 kleine spitskool
1 bekertje kikkererwten
Bouillon
Olie
Margarine
Kruiden: peper, gember, zout, saffraan en paprikapoeder

Wat moet je doen:

1. Doe de couscous in een schaal, schenk kokend heet water erbij en laat de couscous dit opnemen. Zorg er voor dat de couscous net onder water staat;
2. Snijd de kip in stukjes;
3. Schrap de wortels, was ze en snijd ze in reepjes;
4. Snijd de uien, spitskool en tomaat in stukjes;
5. Was de courgette en aubergines en snijd ze in blokjes;
6. Verwarm de olie in een koookpan en bak de stukjes kip lichtbruin;
7. Bak de groenten even mee en doe er de bouilon, de paprikapoeder en de kaneel bij. Zorg dat het mengsel steeds zachtjes blijft koken. Voeg als het nodig is wat nieuwe bouillon toe;
8. Hang een zeef boven de pan, doe de couscous erin en sluit de zeef met een deksel;
9. Stoom de couscous 10 minuten;
10. Doe de couscous weer terug in de schaal en roer hem goed los met een vork of met je vingers;
11. Doe de couscous weer terug terug in de zeef en stoom hem weer 10 minuten;
12. Doe de couscous weer in de schaal en voeg er het kokend water en zout toe. Roer de couscous opnieuw goed los;
13. Roer de kikkererwten door de kip en breng het mengsel weer zachtjes aan de kook;
14. Doe de couscous in de zeef en laat hem weer 10 minuten stomen;
15. Roer de margarine door de couscous;
16. Schep de couscous op een bord en schep de kip en groenten erop.

Eet smakelijk!