Ajax na eenvoudige zege op Go Ahead door naar laatste 16

ajax-na-eenvoudige-zege-op-go-ahead-door-naar-laatste-16
ajax-na-eenvoudige-zege-op-go-ahead-door-naar-laatste-16

Socials

In de 2e ronde van de beker nam Erik ten Hag het op tegen zijn oude club: Go Ahead Eagles. De opponent is de huidige koploper van de Keuken Kampioen Divisie en versloeg dit seizoen in de Adelaarshorst Jong Ajax met 2-1. Ten Hag koos ervoor om zijn elftal flink om te husselen. Alleen Daley Blind, Lasse Schöne en Donny van de Beek behielden hun basisplaats.

Ajax begon de wedstrijd met een aantal kleine kansen. Zo werd een schot van Labyad in de lange hoek nog knap gered door doelman Hobie Verhulst. Op de 1e goal moest de Johan Cruijff ArenA 35 minuten wachten. Labyad bereikte via een counter Neres. De Braziliaan kapte zijn tegenstander uit en faalde 1-op-1 met de keeper niet.

Verdubbeling van de score
Kort na de openingstreffer stond de 2-0 al op het scorebord. Huntelaar kreeg met zijn rug naar de goal de bal en bereiktet met 2 balcontacten Labyad in het vijandelijke strafschopgebied. Laatstgenoemde schoot feilloos binnen.

Beide elftallen begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. Na een klein kwartier kreeg Huntelaar een grote kans om te scoren. Een moeilijke terugspeelbal werd verkeerd verwerkt door de keeper van Go Ahead en kwam voor de voeten van de Ajax-spits terecht, die er net niet in slaagde de 3e treffer te maken.

Niet veel later was het wel raak voor de 'Hunter’. Vanaf de rechterkant gaf Rasmus Kristensen de bal perfect voor en zo kon Huntelaar van dichtbij binnenschieten: 3-0. Het slotakkoord was daarmee verzorgd.

Lees ook: Liveblog: Ajax wint eenvoudig met 3-0 tegen Go Ahead

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl