Ajax O19 verliest bij AZ: 'Baal hier enorm van'

ajax-o19-verliest-bij-az-baal-hier-enorm-van
ajax-o19-verliest-bij-az-baal-hier-enorm-van

Socials

“Dat ga ik hier niet herhalen, dat is iets tussen de jongens en mij”, reageerde John Heitinga na afloop op de vraag wat hij na afloop in de kleedkamer had gezegd. “Maar ik baal hier wel van, vooral de manier waarop na de 1-1.”

“De eerste helft ben je de betere en creëer je een paar goede kansen”, vervolgt Heitinga. “Na de rust kwamen we terecht op 0-1. Vervolgens geven we een penalty weg. Echt onnodig, op die positie. Daarna zijn er echt een aantal spelers door de ondergrens gezakt. Wij gingen niet goed om met de lange ballen van AZ. Daarin zijn zij heel effectief geweest.”

Dominant Ajax voor rust
Het vlaggenschip van de jeugd had juist met vertrouwen toegeleefd naar het uitduel bij AZ. De laatste 3 duels werden immers gewonnen. Het eerste bedrijf was er ook weinig aan de hand. Ajax O19 voerde de regie en drukte AZ terug. Enig probleem was dat er 3 grote kansen werden gemist - via Brian Brobbey, Naci Ünüvar en Quinten Timber. Gescoord werd er dus voor rust niet.

De beloning volgde kort na rust alsnog. Een voorzet vanaf links werd door Brobbey overtuigend binnengeknikt: 0-1.

Brobbey! Goal & ontlading! 🤯🔥#AjaxO19 #azaja pic.twitter.com/8GwG9qf4T8

— AFC Ajax (@AFCAjax) 23 februari 2019

De voorsprong leek Ajax rust te kunnen geven, maar het tegendeel gebeurde. Via een strafschop kwam AZ op gelijke hoogte. De tackle van Nordin Musampa viel bij Heitinga niet in goede aarde. "Onbesuisd, echt onnodig op die plek."

Verzet gebroken
De gelijkmaker kwam als een mokerslag aan bij de bezoekers, die binnen 10 minuten nog 2 treffers incasseerden. Het verzet van Ajax O19 was daarmee gebroken.

Dat ook de concurrentie punten verspeelde, kon de pijn in het Amsterdamse kamp nog iets verzachten. Heitinga: “Deze competitie gaat nog heel lang spannend blijven. Maar wij moeten niet zozeer naar anderen kijken. We weten dat we zelf nog stappen moeten maken. Dat zie je ook terug in het spel, ook vandaag gedurende 90 minuten. We wisselen goede fases af met periodes waarin we echt niet goed staan. We moeten meer gaan communiceren met elkaar.”

AZ O19 - Ajax O19 3-1 (0-0). 53. Brobbey 0-1, 60. 1-1, 67. Griffith 2-1, 70. Oosting 3-1

Opstelling Ajax O19: El Maach; Van Gelderen, Musampa (66. Maddy), Llansana (78. Kasanwirjo), Douglas; Taylor, Salah-Eddine, Q. Timber (89. Sint); Hansen, Brobbey, Ünüvar (74. Dostanic)

Lees ook: Toekomst-alert: Ajax O17 klopt PSV, ook zeges voor 013-teams
Bekijk ook
: Highlights Ajax O17 - PSV O17

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl