Ajax Vrouwen ook in Zwolle zonder punten

ajax-vrouwen-ook-in-zwolle-zonder-punten
ajax-vrouwen-ook-in-zwolle-zonder-punten

Socials

De Ajax Vrouwen traden in Zwolle aan voor hun 5e uitduel in de nationale competitie. Na 3 gelijkespelen en 1 nederlaag hoopte Benno NIhom dat zijn team dit keer de winst zou grijpen. Na enkele goede aanvallen in de beginfase die door Ellen Jansen en Marjolijn van den Bighelaar niet werden benut, was het prompt de thuisploeg die de openingsgoal maakte. In de 11e minuut scoorde Rebecca Doejaaren de 1-0.

Told you so.. ��#pecaja pic.twitter.com/rDIUHPpZVn

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 23 november 2018

Maar de Amsterdamsen lieten het niet op zich zitten en 7 minuten later bracht Soraya Verhoeve met een schitterende goal de stand weer in evenwicht. In het vervolg van de eerste helft kreeg PEC Zwolle nog een aantal grote kansen. Aan Ajax-zijde had Vanity Lewerissa een mogelijkheid maar de kleedkamer werd met een 1-1-tussenstand opgezocht.

Slechte hervatting
Na rust keken de Ajax Vrouwen binnen een mum van tijd tegen een 2-1-achterstand aan. Oud-Ajacied Babiche Roof scoorde - nog binnen de minuut - namens PEC Zwolle. Via Verhoeve kreeg Ajax de kans om wederom terug te komen, maar de keepster van PEC greep goed in.

In de 82e minuut was de hoop op een goed resultaat vrijwel tot nul gereduceerd. PEC Zwolle scoorde namelijk de 3-1 via Lauri Weijkamp. Een wonder bleef uit en zo eindigde ook in de 5e uitwedstrijd teleurstellend.

Twente volgende opponent
Vrijdag kunnen de Ajax Vrouwen revanche nemen voor deze nederlaag. Dan staat het thuisduel met FC Twente Vrouwen op het programma.

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most; Dijkstra (76. Akkerman), Van der Linden, Van Es; Schenkel (62. E. Bakker), L. Bakker, Lewerissa, Verhoeve, Jansen, Van den Bighelaar (76. Salmi)

Lees ook: Start de kerstvakantie met het Ajax Winterfestival

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl