Bakboord: 'We moeten volwassener worden'

bakboord-we-moeten-volwassener-worden
bakboord-we-moeten-volwassener-worden

Socials

“We moeten als ploeg nog volwassener worden”, zegt Navajo Bakboord over de eerste duels van Jong Ajax. “We hebben een jonge ploeg, waarvan een deel nog nooit in de eerste divisie heeft gespeeld. De tegenstanders zijn nu anders dan in de jeugd. Fysieke, slimme ploegen die andere tactieken hanteren. Die 2e tegengoal van Roda JC bijvoorbeeld, direct na onze treffer, die mag echt niet op dit niveau.”

Ajax heeft altijd genoeg kwaliteit
De openingswedstrijd tegen Roda ging verloren, daarna volgde een zege op FC Dordrecht en een gelijkspel tegen Den Bosch. Maandagavond wacht het uitduel met Jong AZ. Door interlands is de selectie van Jong Ajax niet compleet, maar dat mag niet uitmaken, vindt Bakboord. “Of het nou bij O19, Jong of het eerste is: Ajax heeft altijd genoeg kwaliteit. Je moet gewoon altijd je best doen, 100 procent inzet tonen. Als het goed is, moet het dan lukken. Ik heb er alle volle vertrouwen in dat we ze gaan pakken.”

3 duels op rij basisplaats
Met 3 basisplaatsen op rij kan Bakboord tevreden zijn over zijn start van seizoen 2018-2019. Begin dit jaar kampte hij nog met zware blessure. Zijn buitenste meniscus was ingescheurd na een botsing met een tegenstander en er volgde een revalidatie van meer dan 3 maanden: “Qua fitheid sta ik er weer goed op en voel ik me ook gewoon lekker. Natuurlijk zijn er dingen die beter kunnen: ik baal van de tegengoals. Maar qua spel ben ik tevreden, ik doe wat ik moet doen.”

Top 5 mooie doelstelling
Jong Ajax schreef afgelopen seizoen historie door als 1e beloftenteam ooit de titel in de Jupiler League (inmiddels omgedoopt tot Keuken Kampioen Divisie) te veroveren. De vraag is of de Amsterdamse beloften opnieuw een gooi kunnen doen naar de titel. “Ik durf niet te zeggen waar we dit jaar eindigen. We gaan altijd voor het hoogste maar gezien de vele goede ploegen die dit jaar in de eerste divisie uitkomen vind ik de top 5 een mooie doelstelling. We zijn jong, maar hebben opnieuw een goed team.”

Lees ook: De droomweek van Navajo Bakboord

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl & Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl