Basisplaats Van de Beek tegen Heracles

basisplaats-van-de-beek-tegen-heracles
basisplaats-van-de-beek-tegen-heracles

Socials

Donny van de Beek begon in Luik op de bank maar mag in de Johan Cruijff ArenA weer starten. "Donny is een zeer gewaardeerde speler en hij gaat morgen spelen. Hij hoeft zich geen zorgen te maken, ik ben blij dat hij teleurgesteld was na het duel met Luik."

'Interne concurrentie alleen maar goed'
De oefenmeester gaf aan dat hij niet alleen naar fitheid van spelers kijkt. "Per wedstrijd moeten we bekijken welke spelers we nodig hebben, zowel tactisch als fysiek. Wij willen wat winnen, en dat doen we met meer dan 11 basisspelers. Interne concurrentie is ook alleen maar goed voor de spelers."

Basisplaats voor @Donny_Beek6 morgen! 🤘#ajaher pic.twitter.com/zyBPvVoX2s

— AFC Ajax (@AFCAjax) 10 augustus 2018

Vernieuwd Heracles
Ten Hag heeft de eerste competitietegenstander van het nieuwe seizoen goed bestudeerd. "Heracles heeft een nieuwe trainer, een nieuwe filosofie en veel nieuwe spelers. Het is dus een totaal andere ploeg, vooral in de as." Vorig seizoen werd het 2-1 in Almelo en 1-0 in Amsterdam, dus Ajax is gewaarschuwd. "We hebben ons goed voorbereid."

Centrale duo De Ligt & Blind
Matthijs de Ligt en Daley Blind zijn Ten Hags beoogde centrale verdedigers. "Het is duidelijk dat die 2 veel wedstrijden als centraal duo moeten fungeren, maar met Max Wöber en Frenkie de Jong hebben we meer mogelijkheden."

Natuurlijk ging het op de persconferentie ook over de transfermarkt, die in Engeland sinds donderdag gesloten is. "Het is goed dat de window daar voor de competitiestart gesloten is. Als je het over fairplay hebt, is dat wel het eerlijkst. Het zou een prima ontwikkeling zijn als alle toplanden dit gaan doen."

Lees ook: Naar buiten, naar binnen, naar buiten
Bekijk ook: De historie van #AJAHER

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl