Besloten duel met FC Utrecht gestaakt wegens onweer

besloten-duel-met-fc-utrecht-gestaakt-wegens-onweer
besloten-duel-met-fc-utrecht-gestaakt-wegens-onweer

Socials

Bij de aftrap van het vriendschappelijke duel regende het al hevig op de Toekomst. Ajax stond met een erg jong team op het veld. Dat had alles te maken met het feit dat veel Ajacieden op pad zijn met hun nationale selectie. Het elftal met onder andere Neres, Zakaria Labyad, Luis Orejuela en Kostas Lamprou werd aangevuld met spelers van Jong Ajax. Neres, die dinsdagmiddag een nieuw contract tekende, stond op de nummer 10-positie. 

Neres belangrijk
Utrecht begon sterk aan het duel; in de eerste minuut raakten de Domstedelingen via Lukas Görtler de paal. Na 9 minuten opende Ajax echter de score. Neres ging de combinatie aan met landgenoot Danilo Pereira, die de bal via een een-twee teruggaf aan Neres. De Braziliaan schoot de bal beheerst achter doelman David Jensen. 

Onweer
Vervolgens werd Utrecht gevaarlijk via onder meer Oussame Tannane, maar Kostas Lamprou hield met een aantal goede reddingen zijn doel schoon. Na 18 minuten spelen begon het naast de hevige regenbuien ook te onweren. Naarmate het onweer dichterbij kwam, staakte de scheidsrechter de wedstrijd. Toen het duidelijk werd dat het noodweer boven de Amsterdamse velden bleef hangen, werd de wedstrijd definitief afgeblazen. 

Scoreverloop: 9. Neres (1-0)

Opstelling Ajax: Lamprou; Orejuela, Solomons, Kemper, Bakboord; Pasquali, Bijleveld, Neres; Labyad, Pereira, Tethani.  

Opstelling Utrecht: Jensen; Van der Maarel, Janssen, Bergström, Velanas; Gavory, Othmane, Görtler; Makienok, Dessers, Tannane. 

Lees ook: Ajax breekt contract van David Neres open

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl