eDivisie trapt 3e seizoen af met nieuwe competitieopzet

edivisie-trapt-3e-seizoen-af-met-nieuwe-competitieopzet
edivisie-trapt-3e-seizoen-af-met-nieuwe-competitieopzet

Socials

Nieuwe competitieopzet
De eDivisie introduceert dit jaar een nieuwe competitieopzet. In een toernooivorm met een groepsfase, play-offpoule en knock-outs blijft de eSportscompetitie gedurende het hele seizoen spannend. De groepsfase bestaat uit 3 poules van 6 clubs die telkens 2 wedstrijden tegen elkaar spelen. De nummers 1 en 2 gaan door naar de knock-outs, terwijl de nummers 3 en 4 in een extra play-off poule spelen om de laatste 2 plaatsen. De 8 clubs die zich plaatsen voor de knock-outs strijden om de titel.


Dit seizoen is er sprake van meer sportief evenwicht, omdat de kansen voor alle eDivisie-deelnemers gelijk zijn. De eSporters hebben de beschikking over alle voetballers en iconen in FIFA 19 Ultimate Team. Door deze maatregel kan iedere eSporter een gelijkwaardige selectie samenstellen. De poule-indeling voor de groepsfase wordt bepaald aan de hand van een loting.

Uitzendingen te zien op FOX Sports

Elke dinsdag, woensdag en donderdag wordt van 15:30 tot 17:30 uur een speeldag van de eDivisie uitgezonden op FOX Sports 1. Een dag later verschijnen de wedstrijden ook op YouTube. Daarnaast is elke vrijdag om 15:30 uur een aflevering van Studio eDivisie te zien. In dit praatprogramma gaat FOX Sports-presentatrice Fresia CousiƱo Arias met bekende FIFA-YouTubers de wedstrijden nabeschouwen. De eerste Studio eDivisie staat gepland op vrijdag 9 november met een vooruitblik op het nieuwe seizoen en de loting voor de poule-indeling.

Onderdeel van de FIFA 19 Global Series

De eDivisie wordt zowel op de PlayStation 4 (1e seizoenshelft) als Xbox One (2e seizoenshelft) gespeeld. De winnaars van beide competities treffen elkaar aan het einde van het seizoen voor het landskampioenschap. Naast de strijd om de nationale titel vergroot een goed eindresultaat in de eDivisie de kans op kwalificatie voor de EA SPORTS FIFA 19 Global Series-play-offs. Samen met de prestaties op andere evenementen kunnen eSporters zich via de Global Series Play-Offs plaatsen voor de FIFA eWorld Cup 2019. Op dit mondiale eindtoernooi komen de beste FIFA-gamers bijeen om te spelen voor de wereldtitel.


Het afgelopen seizoen was de eDivisie een groot succes. De wedstrijdbeelden werden in totaal ruim 16,3 miljoen keer bekeken.

Lees ook: Dani, Lev & Joey onverslaanbaar in de Weekend League

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl