'Eitje' noemen de kranten de Europese zege op Sturm Graz

eitje-noemen-de-kranten-de-europese-zege-op-sturm-graz
eitje-noemen-de-kranten-de-europese-zege-op-sturm-graz

Socials

Achteraf is het makkelijk praten natuurlijk, maar de zege van Ajax in de mooie Oostenrijkse stad Graz kwam eenvoudig tot stand. Dat vindt onder andere het Algemeen Dagblad dat zijn sportkatern opent met een foto van de gebalde vuist van Klaas Jan Huntelaar.

AD: 'De oudjes doen het nog best'
,,De basiself van Ajax van gisteren was sinds 16 maart 2014 - in alle competities - niet meer zo oud geweest. Ajax heeft geleerd van zijn fouten en kocht 'oud' in. Niet geheel toevallig maakte juist een tweetal oudjes gisteren de doelpunten."

Hi Ha Huntelaarrr! 🤘#UCL #stuaja pic.twitter.com/iyrvuHBHFg

— AFC Ajax (@AFCAjax) 1 augustus 2018

De Volkskrant: 'Ajax stelt groepsfase Europa League veilig'
,,In wat het seizoen van de revanche moet worden, heeft Ajax de eerste horde genomen. Zonder in de problemen te raken, rekende de ploeg van Erik ten Hag in de tweede voorronde van de Champions League af met Sturm Graz (1-3)."

Trouw: 'Ajax eenvoudig langs Sturm Graz'
,,Een doelpunt moest de laatste onzekerheid wegnemen voor Ajax. En dat kwam er. Huntelaar rondde een fraaie voorzet van Neres af. De bijna 35-jarige spits, vervanger van de geblesseerde Dolberg (buik), nam de bal knap aan op zijn borst en volleerde vervolgens achter Siebenhandl. Ten Hag begroette de treffer met gebalde vuisten."

Mission complete! ✔️ See you Tuesday @Standard_RSCL �� #UCL #stuaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 1 Aug 2018 om 1:21 (PDT)

De Telegraaf: 'Concurrentie is moordend'
,,De strijd die nu op het middenveld woedt en die verder zal toenemen als Daley Blind centrale verdediger wordt en Frenkie de Jong een linie doorschuift, gaf nog iets aan. Namelijk dat het cruciaal was dat Ajax (in elk geval) tot de winterstop Europees voetbal speelt. Met alleen wedstrijden op nationaal niveau zouden de kwaliteitskikkers onmogelijk in de kruiwagen te houden zijn", vermoedt de journalist van de Telegraaf.

Lees ook: Ajax verzekert zich in Oostenrijk van Europees voetbal
Bekijk ook:
Erik ten Hag: 'Achteraf lijkt het een makkie'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl