Hagebeuk nummer 2 op FIFA-wereldranglijst na prachtige finaleplaats

hagebeuk-nummer-2-op-fifa-wereldranglijst-na-prachtige-finaleplaats
hagebeuk-nummer-2-op-fifa-wereldranglijst-na-prachtige-finaleplaats

Socials

Groepsfase
Ondanks het mooie eindresultaat begon Dani de eerste FUT Champions Cup van het jaar minder goed. Hij verloor zijn 1e wedstrijd, maar kon zich in zijn 2e match gelijk revancheren. Na nog 1 zege en 1 nederlaag, won hij zijn laatste groepswedstrijd overtuigend met 5-0. Daarmee bereikte hij de laatste 16.

Knock-outfase
Na de groepsfase moest Dani het opnemen tegen meerdere wereldtoppers. De eerste tegenstander was MegaBit. Een voormalig kampioen en een speler waar Dani in de groepsfase al van verloren had. De punten gingen na een zinderende partij naar Dani, die over 2 games met 5-4 won. Door vervolgens de Braziliaan Érbinho (kwartfinale) en de Canadees Goalmachine (halve finale) te verslaan mocht Dani het in de finale opnemen tegen F2 Tekkz, de huidige nummer 1 van de wereld.

Finale
De finale, die over 2 wedstrijden werd gespeeld, begon goed voor Dani. De Ajacied kwam nog voor, maar verloor het 1e duel met 1-4 van F2Tekkz. De 2e wedstrijd ging Dani beter af, maar het lukte hem niet meer de achterstand goed te maken. Over 2 wedstrijden verloor Dani uiteindelijk met 3 – 6.

Losing a final hurts... 😔 But I lost against an amazing player. Congrats @F2Tekkz!

Proud to be the current number two in the world by playing my best international tournament so far.

More to come this year. Thanks for all your support! ❤️

#FIFAeWorldCup pic.twitter.com/nFnFfckuDy

— Dani Hagebeuk (@DaniHagebeuk) 2 december 2018

Opgeheven hoofd
Dani kan met opgeven hoofd terugkijken op zijn 1e internationale toernooi van het jaar. Het is de beste internationale prestatie ooit van Ajax eSporter, die onlangs nog zijn contract met Ajax eSports verlengde tot 2021. Veel tijd om bij te komen van deze geweldige prestatie heeft Dani niet, het volgende toernooi staat volgende week alweer voor de deur. Dit toernooi wordt weer in Bukarest gehouden en winst daar is het volgende doel.

Joey Calabro en Lev Vinken
Ook Amerikaan Joey Calabro en Lev Vinken waren actief op dit internationale toernooi voor Ajax. Zij speelden beiden een goede 1e ronde waarna zij zich kwalificeerden voor de achste finale op zaterdag.

Helaas verloor Joey daar nipt van Marcus Gomes (melbourne City) met 3-2. Lev had een lastige loting tegen wereldtopper Agge Rosenmeier en verloor in een spannende wedstrijd uiteindelijk met 5-4.

Lees ook: Ajax eSports presenteert nieuwe teammanager

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl