Heitinga: 'Tevreden met resultaat, maar kunnen veel beter'

heitinga-tevreden-met-resultaat-maar-kunnen-veel-beter
heitinga-tevreden-met-resultaat-maar-kunnen-veel-beter

Socials

“De eerste helft waren we slordig aan de bal, vonden we eigenlijk niet de ruimtes die er wel lagen, met name bij Sontje (Hansen)”, vervolgde Heitinga. “Zij kwamen met 10 man te staan en dan weet je dat je het geduld moet bewaren. Die 0-1 was lekker en met de 0-2 was de wedstrijd beslist."

'Winnen en prijzen pakken'
De ban werd gebroken door Enric Llansana. “Ik vond Enric niet goed spelen de eerste helft en dat heb ik ‘m ook verteld. Maar hij scoort uiteindelijk en dan zorgde voor opluchting. Je ziet bij deze jongens wel dat vorige week nog meespeelt. Tegen Vitesse waren we veel beter, creëerden we 12 tot 13 dotten van kansen, maar  stonden we wel met lege handen. Dat vreet. Deze jongens willen ook allemaal winnen en prijzen pakken.”

55. GOAL #AjaxO19! Enric Llansana schiet raak: 0-1! 😎#nacaja pic.twitter.com/ShnqQmnZGZ

— AFC Ajax (@AFCAjax) January 19, 2019

Al met al kon Heitinga toch het rooskleurige van het bezoek aan Breda inzien. “Er zitten nog veel verbeterpunten in ons spel, maar hier staat ook een tevreden trainer vanwege het resultaat. Als na afloop dan je keeper (Daan Reiziger) naar je toekomt en zegt: ‘we hebben de 0’, dan is dat mooi. Fijn voor de verdediging.”

Ontwikkeling voorop
Heitinga beschikte in Breda over een jong elftal. “Ik zei het van de week tijdens de Ajax-podcast ook al, we gaan doorselecteren. Dat betekent dat je in wedstrijden niet altijd het beste team of de beste spelers kunt opstellen en dat het resultaat daardoor wel eens beïnvloed kan worden. Maar bij ons gaat het altijd om ontwikkeling.”

Lees ook: Toekomst-alert: Hoogewerf bezorgt Ajax O17 zege, O19 wint in Breda

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl