Munsterman: 'We gaan gewoon weer voor de dubbel'

munsterman-we-gaan-gewoon-weer-voor-de-dubbel
munsterman-we-gaan-gewoon-weer-voor-de-dubbel

Socials

De middenvelder speelde al geruime tijd in Nederland. In de periode van 2011 tot 2017 kwam ze uit voor het vrouwenelftal van FC Twente. Met de club uit Enschede won ze onder andere 5 keer het landskampioenschap. Na een minder jaar bij Everton verbond Munsterman zich in mei aan Ajax. "Ik wilde niet nog een seizoen in het buitenland zonder speelminuten, bij Ajax kan ik zorgeloos voetballen."

Naar Nederland, liefst Ajax
Bij Everton kwam Munsterman in een lastige situatie. Het seizoen werd niet helemaal wat ze er van had verwacht, toch heeft ze veel geleerd in Liverpool. "Ik heb geen seconde spijt van dat jaar, op het mentale en fysieke vlak ben ik daar enorm vooruit gegaan." De 25-jarige Munsterman aasde vervolgens op een terugkeer naar Nederland. "Ik had de keuze gemaakt dat wanneer ik niet aan spelen toe zou komen ik terug naar Nederland wilde, en dan het liefst bij Ajax. Ik wilde graag in Amsterdam wonen en Ajax is een hele mooie club waar ik Champions League kan spelen."

Vriendenteam in de maak
Munsterman, die inmiddels in de hoofdstad woont, komt in een team terecht waar heel veel nieuwe gezichten zijn, waaronder zijzelf. "Het bevalt me heel erg goed hier, ik ben super gelukkig en kan weer met plezier voetballen. Het is een groep die goed met elkaar kan opschieten, ik heb het gevoel dat we een hecht vriendenteam kunnen worden. In de oefenwedstrijden in aanloop naar de kwalificatie voor de Champions League hebben we als team al enorme stappen gemaakt. Tijdens het trainingskamp in Noord-Ierland zijn we echt naar elkaar toe gegroeid. Hier hebben we de basis gelegd voor het succes in de kwalificatiewedstrijden."

'In de UWCL speel je potjes waar je écht beter van wordt'

Veel tijd om zich aan te passen had Munsterman niet nodig. "Ik voelde mij direct thuis. In tegenstelling tot bij Everton hoef ik bij Ajax niet te wennen. Soraya Verhoeven heeft me vanaf seconde 1 overal mee naartoe genomen, en Ellen Jansen ken ik nog van Twente. Zij hebben me zeker geholpen in het begin." De verwachtingen van de Ajax Vrouwen zijn, na 4 prijzen in 2 jaar, ook dit jaar weer hoog. "Ik ben hier gekomen om prijzen te winnen en we gaan gewoon weer voor de dubbel."

Door een 0-0-gelijkspel in het afsluitende groepsduel tegen het IJslandse Thór/KA kwalificeerden de Ajax Vrouwen zich voor de UEFA Women’s Champions League. Tijdens de loting werden de dames gekoppeld aan Sparta Praag. "Het is een team waarvan we kunnen winnen, dat is het 1e  doel. Afhankelijk van de loting kunnen we onze kansen inschatten voor daarna, maar het mooie is dat we gewoon Champions League-wedstrijden spelen. Dat zijn wel de potjes die je graag speelt. In combinatie met de druk en het niveau word je daar echt beter van. Alles rond zo’n wedstrijd maakt het erg speciaal."

Zelf is de geboren Hengelose gedreven om er een mooi jaar van te maken. "Ik wil heel graag, maar na een minder jaar moet ik mezelf geen druk opleggen en de kansen pakken die ik krijg. We hebben een goede groep en ik denk dat ik belangrijk kan zijn voor het team."

De Ajax Vrouwen openen vrijdag de competitie tegen PEC Zwolle. De wedstrijd op de Toekomst start om 19:30. Ben jij erbij?

Lees ook: Kaartverkoop Ajax Vrouwen - Sparta Praag gestart

Tekst: Ajax.nl/Rens Jeucken
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl