Nieuwe voorronde, nieuwe kansen

nieuwe-voorronde-nieuwe-kansen-
nieuwe-voorronde-nieuwe-kansen-

Socials

Drie jaar geleden probeerde Ajax via Rapid Wien door te dringen tot het hoofdtoernooi. Nadat in Wenen een hoopvolle 2-2 was behaald, ging Ajax in eigen huis echter kopje onder: 2-3. Ajax moest verder in de play-offs voor de Europa League. In dat hoofdtoernooi mocht Ajax wel uitkomen, dankzij een zeer nipte overwinning op Jablonec in de play-off kwalificatieronde.

Via Rostov naar finale Europa League
In 2016 wachtte PAOK Saloniki in de voorronde voor de Champions League. Ajax versloeg de Griekse tegenstander na 1-1 en 2-1. In de play-off was vervolgens FC Rostov de tegenstander. Na een 1-1-gelijkspel gingen de Amsterdammers van Peter Bosz keihard onderuit: 1-4. Gelukkig reeg Ajax in de Europa League vervolgens het ene succes aan het andere. Dat leidde tot een finaleplaats. Daarin was Manchester United met 2-0 te sterk.

Waterloo in Trondheim
Vorig jaar was het Europese seizoen al snel over en uit voor Ajax. Onder leiding van trainer Marcel Keizer werd na een 1-1 in Nice en 2-2 in Amsterdam tegen OGC Nice afscheid genomen van het hoogste Europese podium. Een paar weken later viel ook al het doek in de Europa League. Tegen het Noorse Rosenborg verloor Ajax 2 keer met een doelpunt verschil.

Lees ook: Mogelijke tegenstanders 3e Europese voorronde bekend

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl