Oppermachtig Ajax bereikt na doelpuntloos gelijkspel UEFA Champions League!

oppermachtig-ajax-bereikt-na-doelpuntloos-gelijkspel-uefa-champions-league
oppermachtig-ajax-bereikt-na-doelpuntloos-gelijkspel-uefa-champions-league

Socials

Ajax verscheen met 3 wijzigingen aan de aftrap tegen Dynamo Kiev. Max Wöber verving de geschorste Nico Tagliafico op de linksbackpositie. Noussair Mazraoui en Lasse Schöne keerden terug in de basis, zij kregen rust tegen FC Emmen. Carel Eiting en Rasmus Kristensen namen, evenals in de thuiswedstrijd tegen Dynamo Kiev, plaats op de bank.

De wedstrijd was 5 minuten onderweg, toen het 1e gevaar van de thuisploeg zich aankondigde. Benjamin Verbic wist een indraaiende voorzet slechts miniem te verlengen, waardoor Andre Onana nog redding kon brengen. Met een katachtige reflex wist de goalie de voorzet tot corner te verwerken.

Resoluut naar de stip gewezen
Toen Ajax zich na 10 minuten onder de druk van Dynamo Kiev had uitgevoetbald, konden de Amsterdammers richting het vijandige doel. Tijdens een corner in de 14e minuut werd aanvoerder Matthijs de Ligt vastgehouden door Kedziora. Arbiter Skomina twijfelde geen moment en wees resoluut naar de stip: penalty.

Dusan Tadic ging al snel zelfverzekerd achter de bal staan. Zijn strafschop belandde hard op de binnenkant van de paal. Ook in de rebound wist de Servisch international de bal niet binnen te werken.

Mogelijkheden Tadic, Huntelaar, Van de Beek en Ziyech
Na een half uur spelen kreeg Ajax steeds meer grip op de wedstrijd. Dit leidde tot mogelijkheden voor achtereenvolgens Tadic, Klaas Jan Huntelaar, Donny van de Beek en Hakim Ziyech. Tot echt grote kansen kwam de ploeg van Erik ten Hag niet.

Dit veranderde vlak voor rust. Van de Beek had zich goed vrijgelopen achter de verdediging van Dynamo Kiev en had een strakke voorzet in petto voor Huntelaar. De ervaren spits was eerder bij de bal, maar zag doelman Denys Boyko snel op zich afstormen. Door goed keeperswerk wist Huntelaar het leder niet in het doel te krijgen, waardoor beide ploegen doelpuntloos de rust ingingen.

Kansen in overschot, maar doelpunten blijven uit
Ajax verscheen ongewijzigd aan de tweede helft, en ging door met kansen creëren. In de 52e minuut was het dit keer Mazraoui die doelman Boyka testte. Zijn kopbal na een voorzet van Tadic ging niet genoeg richting een hoek. Enkele minuten later was Ajax opnieuw erg dichtbij. Een vrije trap van Ziyech spatte uiteen op de lat. Voor de 4e keer in 2 wedstrijden stond het aluminium een Amsterdams doelpunt in de weg.

In het laatste half uur van de wedstrijd ging Dynamo Kiev met meer spelers richting de helft van Ajax. Met voorzetten en hoge passes probeerde de ploeg van Aleksandr Khatskevich een treffer te forceren. Matthijs de Ligt wist wat hem te doen stond en wist, al koppend, meerdere voorzetten onschadelijk te maken.

Ruimschoots voldoende
Ziyech, zwervend tussen de rechterflank en de as van het veld, bleef de ruimtes voorin bestrijken. Ajax kwam via Huntelaar en diezelfde Ziyech nog enkele keren dichtbij, maar wist niet meer te scoren.

Door de 3-1 winst in het thuisduel was het doelpuntloos gelijkspel in Kiev ruim voldoende om de play-offs te overleven. Donderdag is de loting en weet Ajax welke 3 tegenstanders het gaat treffen.

Lees ook: Ten Hag houdt vast aan clubfilosofie: 'Daar zijn we goed in'
Bekijk ook:
Ajax klaar voor de strijd in Kiev

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl