Real Madrid al 12 keer eerder tegenstander van Ajax

real-madrid-al-12-keer-eerder-tegenstander-van-ajax
real-madrid-al-12-keer-eerder-tegenstander-van-ajax

Socials

Real Madrid werd 1e in groep G met 12 punten uit 6 wedstrijden. In de poulefase werd afgerekend met AS Roma, Viktoria Pilzen en CSKA Moskou.

Ajax en Real Madrid troffen elkaar 12 keer eerder in een officiële wedstrijd. De Amsterdammers wonnen 4 keer, Real won 7 keer en 1 keer bleef de krachtmeting onbeslist.

Laatste ontmoeting in 2012
De laatste ontmoeting met Real Madrid was op 4 december 2012. In Madrid ging Ajax met 4-1 ten onder. De 1e keer dat de Amsterdammers tegen 'de Koninklijke' aantraden was op 20 september 1967. De wedstrijd in Amsterdam eindigde in een 1-1-gelijkspel door doelpunten van Johan Cruijff en José Pirri.

De wedstrijd Real Madrid – Ajax op 22 november 1995 was een memorabel duel. In Estadio Santiago Bernabéu werden de Madrilenen overklast door de bezoekers. Ajax won door doelpunten van Jari Litmanen en Patrick Kluivert. De thuiswedstrijd dat seizoen werd ook gewonnen. In het Olympisch Stadion werd het 1-0 na een treffer van Marc Overmars.

In de periode van 2010 tot 2013 stuitte Ajax in de groepsfase in 3 opeenvolgende seizoenen op Real Madrid. Alles 6 de duels gingen destijds verloren.

Het team van Erik ten Hag speelt woensdag 13 februari thuis, de return is op dinsdag 5 maart. Beide duels beginnen om 21:00 uur.

Lees ook: Golden Boy Matthijs de Ligt: 'Ik kon het niet geloven'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl