Stralende Ziyech draagt Gouden Schoen op aan moeder

-stralende-ziyech-draagt-gouden-schoen-op-aan-moeder-
-stralende-ziyech-draagt-gouden-schoen-op-aan-moeder-

Socials

Een stralende Hakim Ziyech kwam vroeg in de avond aan bij Studio 21. De 25-jarige Ajacied had onder andere zijn moeder en zijn zus meegenomen. Rond 22:00 uur, als slotstuk van het feestelijke gala, kreeg Ziyech de Gouden Schoen overhandigd van zijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. Moeder Ziyech kwam ook het podium op. "Ik wil iedereen bedanken", sprak Ziyech. "Maar mijn moeder in het bijzonder. Mama, jij geeft mij kracht. Deze prijs is voor jou."

Geen discussie over mogelijk
Ziyech was volgens de rapporteurs van De Telegraaf onbetwist de beste voetballer op de Nederlandse velden in seizoen 2017-2018. “Hij heeft het helemaal zelf afgedwongen en zelf verdiend, daar is geen discussie over mogelijk”, aldus chef-rapporteur Dick Schneider over de Ajacied die Alireza Jahanbakhsh achter zich liet.

9 goals, 15 assists
Ziyech kan terugkijken op een uitstekend seizoen. Hij was goed voor 15 assists (meeste van alle spelers in de Eredivisie) en 9 goals. De international van Marokko ontving in april al de Rinus Michels Trofee als beste Ajax-speler van het jaar. De honger van Ziyech lijkt voorlopig nog niet gestild. Dit seizoen staat hij ook alweer op 2 goals en 3 assists in de Eredivisie. Dus hopelijk zien we de aanvallende middenvelder volgend jaar opnieuw in Studio 21.

De Ligt in voetsporen Sneijder?
Recordinternational Wesley Sneijder, die donderdag afscheid neemt van Oranje, ontving een oeuvreprijs. Matthijs de Ligt staat nog aan het begin van zijn carrière, maar verzekerde zich op het Voetbalgala van 2 trofeeën. Hij kreeg de Bronzen Schoen uit handen van Barry Hulshoff. Bondscoach Ronald Koeman overhandigde hem de Johan Cruijff Prijs voor Talent van het Jaar. Koeman: "En als er iemand de potentie heeft om Wesley Sneijder in te halen qua interlands, dan is Matthijs het wel." De talentenprijs betekent ook dat De Ligt een eigen Cruyff Court mag openen.

Talent van het Jaar 2️⃣0️⃣1️⃣8️⃣...

⏩ Matthijs de Ligt! 💎🌟 pic.twitter.com/d7Qxlh5TCn

— AFC Ajax (@AFCAjax) 3 september 2018

Lees ook: Ajax geeft Europese droomweek goed vervolg
Bekijk ook: Highlights Vitesse - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl