Ten Hag: 'Bekende tactiek van de Belgen'

ten-hag-bekende-tactiek-van-de-belgen
ten-hag-bekende-tactiek-van-de-belgen

Socials

Ten Hag rekent juist op een gelijkopgaande strijd. ,,Natuurlijk hebben we er vertrouwen in, maar zo nadrukkelijk als favoriet gesteld worden, lijkt me overdreven. Het is, nogmaals, een bekende tactiek. Daar voelen de Belgen zich sterk bij. Standard is een gerenommeerde club, een topclub. Ik schat de kansen 50/50 in. De vorm van 2 dagen gaat doorslaggevend zijn wie doorgaat.”

De trainer van Standard Luik, Michel Preud'homme, zei eerder op de dag dat zijn ploeg ‘Ajax uit de comfortzone gaat halen’. Een opmerking die aanvankelijk door Ten Hag enigszins met gefronste wenkbrauwen werd ontvangen.

,,Wat bedoelt-ie met comfortzone?”, counterde Ten Hag terug richting een Vlaamse journalist, om vervolgens na een korte uitleg zijn relaas te vervolgens. ,,We zullen ons eigen spel spelen. Dat past bij Ajax, die stijl en speelwijze die door de jaren heen altijd is gehanteerd, maar nu ook is geënt op nieuwe ontwikkelingen. Dit team, de spelers van nu, bepalen de manier van voetballen. Maar we gaan zeker van eigen kracht uit.”

Topsportklimaat
Onderwerp van gesprek was ook Ajax’ brede selectie. Ten Hag legde nogmaals uit waarom een grote groep goede voetballers noodzakelijk is. ,,Spelers spelen tegenwoordig seizoenen achter elkaar door. We hebben het WK gehad en nu alweer een vroeg begin van de competities. Dan heb je een grote groep nodig, ook om blessures op te vangen.”

,,Maar dat is topvoetbal, bij een topsportklimaat hoort concurrentie”, vervolgde Ten Hag. ,,Dat is alleen maar goed. De jongens moeten knokken, elkaar uitdagen. Daar worden ze individueel beter van, maar het team ook. En dat is precies wat de jongens willen: ze zijn ontzettend ambitieus.”

Strijdbare Schöne
Naast Ten Hag schoof ook Lasse Schöne aan. Symbolisch misschien wel. Als iemand weet hoe het is om voor z’n plek te vechten, is het de Deen wel. ,,Nee, niks nieuws voor mij. Het is mijn 7e seizoen bij Ajax en in de 6 voorgaande jaren heb ik altijd moeten knokken. Dit jaar is de concurrentiestrijd weer toegenomen. Dat is niet erg, daar word je alleen maar beter van.”

Ten Hag: 'Vind het ongelofelijk vervelend voor Dolberg en hoop dat hij zo snel mogelijk kan aansluiten' #UCL #staaja pic.twitter.com/VMTZrhwDzw

— AFC Ajax (@AFCAjax) 6 augustus 2018

Schöne’s landgenoot Kasper Dolberg zal in Luik niet in actie komen. De spits is alweer een aantal weken uit de roulatie en Ten Hag weet niet wanneer hij zijn aanvaller terug kan verwachten. ,,Zorgen maken is een groot woord”, reageerde de coach op een vraag van een journalist. ,,Ik vind het vooral vervelend voor Kasper zelf. Hij heeft vorig seizoen een halfjaar gemist, maar kon gelukkig wel mee naar het WK, al had hij daar een andere rol omdat hij weinig heeft gespeeld. Doodzonde dat dit nu weer gebeurd is, daardoor loop je achter de feiten aan. Ik hoop dat hij snel kan aansluiten, want wij hebben ‘m nodig.”

Lees ook: Liveblog Standard Luik - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl