Ten Hag: De Jong nog vraagteken voor zondag

ten-hag-de-jong-nog-vraagteken-voor-zondag
ten-hag-de-jong-nog-vraagteken-voor-zondag

Socials

“Ik kan niet zeggen of Frenkie kan spelen tegen AZ”, aldus Ten Hag. “Hij is nu nog niet fit, maar we werken naar zondag toe.” De coach verwacht een pittig duel in de Johan Cruijff ArenA. “AZ heeft misschien wel wat ingeleverd met het vertrek van Jahanbakhsh en Weghorst, maar ik zie een goede structuur op het veld. De intenties en de kwaliteit zijn nog altijd aanwezig in dat team.”

Kans laten liggen
Natuurlijk werd er nog even nagepraat over de wedstrijd tegen Bayern München. Misschien had Ajax gezien de kansen wel 3 punten mee moeten nemen uit Duitsland. “Bij winst zou het een reuzenstap zijn geweest in de groep. Die kans hebben we laten liggen, dat moeten we wel beseffen.” Toch werd het punt na afloop gevierd door de spelersgroep. “Niet heel uitbundig hoor”, zei Ten Hag. “Maar de jongens mochten even genieten van de goede prestatie. Het was het juiste moment om even te ontspannen.”

🚗 'De CL parkeren we even... We moeten naar AZ kijken.' #ajaaz pic.twitter.com/F26PeRWehn

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 oktober 2018

Vanaf woensdagochtend is het vizier meteen richting AZ gegaan. Ten Hag hoopt dat zijn team net zoveel energie in die wedstrijd legt als afgelopen dinsdag in München. “Natuurlijk is een wedstrijd tegen Bayern anders. Je wordt uitgedaagd op het allerhoogste podium. Spelers zijn geen robots, maar het mag uiteindelijk bijna geen verschil maken of je in de Eredivisie speelt of in de Champions League. Spelers moeten voor ieder duel motivatie uit zichzelf halen. Wil je titels pakken, moet je iedere wedstrijd onoverwinnelijkheid uitstralen."

Tadic ➡️ 'Kan op meerdere posities'
De Jong ➡️ 'Nu nog niet fit genoeg'#ajaaz pic.twitter.com/xxcUe81t2r

— AFC Ajax (@AFCAjax) 5 oktober 2018

Lees ook: Kaartverkoop Ajax Vrouwen - Olympique Lyon van start

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl