Ten Hag: 'Es ist Halbzeit'

ten-hag-es-ist-halbzeit
ten-hag-es-ist-halbzeit

Socials

,,Het blijft voetbal, het blijft onvoorspelbaar”, antwoordde Ten Hag op de vraag of Ajax er met een 2-0-voorsprong eigenlijk a nietl is. ,,We hebben thuis 2 goals gemaakt, geen tegendoelpunt. Maar we zijn pas halverwege. Es ist Halbzeit. We moeten ons hoofd koel houden. Natuurlijk hebben we een goed gevoel overgehouden aan de thuiswedstrijd, vooral ook aan de manier waarop de zege tot stand kwam. Dan mag je even genieten, maar daarna moet je weer snel over tot de orde van de dag.”

Champions League is hoofddoel
Mocht Ajax de return tegen Sturm Graz goed doorkomen, dan is de club zeker van Europees voetbal. Het team van Ten Hag gaat door naar de 3e vooronde Champions League, maar als het daar of in de play-offs misgaat, dan is er in ieder geval nog deelname aan de Europa League. ,,Sturm Graz is de 1e horde. Dus als we doorgaan ben ik blij, ook met het feit dat we dan sowieso Europees spelen. Maar het uiteindelijke doel blijft natuurlijk Champions League spelen.”

Ajax kan veel beter
De trainer is ervan overtuigd dat Ajax nog veel beter kan. ,,Er gingen heel veel dingen goed tegen Sturm, maar ook veel dingen fout. Daar zijn we mee aan de slag gegaan de afgelopen week. Natuurlijk loopt het niet meteen perfect. Niet iedereen is meteen de 1e wedstrijd in topvorm, sommige spelers zijn nieuw, anderen pas net weer begonnen met training.”

Wöber voelt concurrentie
Max Wöber vergezelde in zijn thuisland Ten Hag tijdens de persconferentie. Maar of dat betekent dat hij woensdag in Graz een basisplaats heeft, wilde de trainer niet zeggen. ,,Het zou kunnen. We hebben heel veel goede spelers en Max is er daar zeker 1 van."

Ook de speler zelf voelt dat de concurrentie groot is. ,,Ja, natuurlijk, en met de komst van Daley Blind helemaal", aldus de Oostenrijker. ,,Vorige week speelde Frenkie op mijn positie. Ik denk dat we het alledrie goed kunnen. Morgen zien we wie er speelt." Ten Hag: ,,En met 11 spelers red je het ook niet meer in het moderne voetbal. Je doet het met je team, met je selectie. De ene keer ben je misschien reserve, maar de volgende wedstrijd kan je zo weer in de basis staan."

Lees ook: Liveblog Sturm Graz - Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl