Ten Hag: 'Met juiste teamsprit kan je ver komen’

ten-hag-met-juiste-teamsprit-kan-je-ver-komen-
ten-hag-met-juiste-teamsprit-kan-je-ver-komen-

Socials

Dat er woensdagavond niet zomaar een wedstrijd op het programma staat, weet iedere voetballiefhebber. Maar hoe groot de Champions League-wedstrijd tussen Ajax en Real Madrid is, zagen we ook op de vooruitblikkende persconferentie van Erik ten Hag en Dusan Tadic.

De televisiecamera’s pasten niet eens helemaal over de breedte van de perskamer, zo druk was het. Alle grote media waren present en hingen aan de lippen van de Ajax-trainer en -speler. De NOS wilde van Tadic weten wat er met Ajax aan de hand is: "We zijn niet zo goed op dit moment, maar dat is voetbal', reageert de Serviër realistisch.

"Aan ons de taak om op te staan. We moeten woensdag ook ons eigen spel spelen, want het maakt niet uit wie onze tegenstander is. Dat zag je tegen Bayern München. We moeten ons op het voetbal focussen en ervan genieten.”

'We hebben wat goed te maken, het zal ons ��% motiveren'#UCL #ajarea pic.twitter.com/0LPlfgdWKI

— AFC Ajax (@AFCAjax) 12 februari 2019
‘We hebben vertrouwen’

Het móet woensdag beter dan de laatste weken. Ten Hag geeft aan dat hij tegen Real Madrid gaat ingrijpen in zijn ploeg. "Dat is logisch. Ik moet oplossingen aandragen en daar zullen we op de training van vandaag op voortborduren. Deze tegenstander daagt uit, hier kijken we naar uit. We hebben vertrouwen dat we het kunnen. We zijn fysiek fit en met de juiste teamspirit kunnen we ver komen.”

Frenkie is fit
De Spaanse pers wilde uiteraard ook weten hoe het met Frenkie de Jong is gesteld. De aanstaande speler van Real's rivaal Barcelona stapte zaterdagavond bij Heracles immers na een uur uit. Ten Hag gaf antwoord: "Hij is fit. Hij zal nog meer gemotiveerd zijn als aanstaande speler van Barcelona om tegen Real Madrid te spelen, maar we zijn dat natuurlijk allemaal.”

'Alles moet kloppen'

Real Madrid is als titelhouder niet zomaar een club: "Het kan een ideale tegenstander zijn voor ons', erkende Ten Hag: "Spelen tegen Real is een grote uitdaging en we moeten 100 procent zijn. Alles moet kloppen, want Real Madrid heeft een goede structuur, is een goed team. Maar we moeten niet alleen naar hen kijken, we moeten echt als team spelen. In Amsterdam zijn we vaak heel erg sterk en we hebben wat goed te maken”, aldus Ten Hag.

Lees ook: Liveblog Ajax - Real Madrid

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl