Ten Hag waakzaam: '2-0 is eigenlijk te weinig'

ten-hag-waakzaam-2-0-is-eigenlijk-te-weinig
ten-hag-waakzaam-2-0-is-eigenlijk-te-weinig

Socials

Over een week volgt de return in Graz. Ten Hag had graag gezien dat de koers al gelopen was. ,,2-0 is eigenlijk te weinig. We hebben veel kansen gecreëerd, maar hadden er effectiever mee om moeten gaan. Het is nog steeds een wedstrijd, zij hebben nog steeds kans. Ik kan niet ontkennen dat we een goede uitgangspositie hebben, maar we moeten waakzaam blijven.”

Dat Ten Hag nog veel rek bij zijn ploeg ziet, is volgens hem niet onlogisch zo vroeg in het seizoen. ,,We hebben pas 2 dagen de selectie compleet en zijn nog niet in topconditie. Bovendien zullen we de speelwijze verder moeten verbeteren. Maar ik heb zeker ook genoeg aanknopingspunten gezien."

Zoon die terugkeert
De coach liet de grote aanwinsten - Daley Blind en Dusan Tadic - invallen en zag dat hun entree meteen wat teweegbracht in de Johan Cruijff ArenA. ,,Mooi dat het publiek ze meteen omarmde, de sfeer en entourage was überhaupt heel goed. Voor Daley is het als thuiskomen, de zoon die terugkeert. Prachtig om te zien hoe hij ontvangen werd. Hetzelfde geldt voor Dusan, die meteen in de harten van het publiek werd gesloten."

Klik tussen Tadic en Ziyech
Ten Hag zag tot zijn genoegen dat Tadic 'meteen een klik had' met Hakim Ziyech. De coach had lovende woorden over voor laatstgenoemde. ,,Ik heb genoten van Hakim. Hij speelde een weergaloze wedstrijd en maakte op vele fronten het verschil."

Lees ook: Liveblog Ajax - Sturm Graz: genieten in de Johan Cruijff ArenA

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl