Voor Ajax 1 onbekend FC Emmen wel al speciaal voor Matthijs de Ligt

voor-ajax-1-onbekend-fc-emmen-wel-al-speciaal-voor-matthijs-de-ligt
voor-ajax-1-onbekend-fc-emmen-wel-al-speciaal-voor-matthijs-de-ligt

Socials

De Ligt debuteerde namelijk tegen FC Emmen in het betaalde voetbal, op 8 augustus 2016. De verdediger was toen 16 jaar. Het duel op sportcomplex de Toekomst eindigde in 1-1. Ook de terugwedstrijd was speciaal. De Ligt droeg op 13 januari in de Oude Meerdijk de aanvoerdersband van Jong Ajax en was daarmee de jongste captain in het Nederlandse profvoetbal ooit.

Ajax speelde dus nog nooit tegen FC Emmen, maar heeft sowieso weinig ervaringen met clubs uit de provincie Drenthe. Er prijkt slecht 1 officiële ontmoeting in de geschiedenisboeken. Op 7 november 1965 trof Ajax Zuidlaren in de beker. Het werd die dag 3-0 voor de Ajacieden.

Historisch avontuur
FC Emmen is dit seizoen nieuw in de Eredivisie. Het historische avontuur op het hoogste voetbalniveau van Nederland startte spectaculair met een 1-2-uitzege bij ADO Den Haag. De 2e speelronde gaf minder reden tot euforie. AZ was afgelopen zondag met 1-4 te sterk.

Nu wacht dus de reis naar Amsterdam, daar waar weinig promovendi kunnen oogsten. De laatste promovendus die een punt pakte bij Ajax was NEC in het seizoen 2015-2016 (2-2). De laatste nieuwkomer die in Amsterdam won was FC Den Haag in augustus 1986.

10 onderonsjes met Jong Ajax
FC Emmen trof dus nog nooit Ajax 1, maar maakte de afgelopen jaren wel uitgebreid kennis met de Amsterdamse beloften. Jong Ajax trad in het seizoen 2013-2014 toe tot de voetbalpiramide en werkte sindsdien 10 onderonsjes met Emmen af. Maar hoe verliep dat? ⤵️

Ajax scoort er in Europees opzicht lustig op los en evenaarde midweeks tegen Dynamo Kiev zelfs een stokoud clubrecord uit 1972. Voor het eerst in 46 jaar slaagde Ajax er weer in om 6 Europese duels op rij minimaal 2 keer te scoren.

Uit open spel
Toch wil het in competitieverband aanvallend nog niet echt vlotten. Ajax scoorde pas 2 keer en beide treffers kwamen tot stand uit spelhervattingen. Tegen Heracles Almelo (1-1) knikte De Ligt raak uit een corner, terwijl op bezoek bij VVV-Venlo (0-1) Dusan Tadic uit een penalty trefzeker was. Gaat het Ajax tegen FC Emmen wel lukken om uit open spel toe te slaan?

Bekijk ook: Onana: 'Niet meer zo'n fout maken als tegen Heracles'

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl