Aanvoerders betaald voetbal dragen dit weekend regenboogband

aanvoerders-betaald-voetbal-dragen-dit-weekend-regenboogband
aanvoerders-betaald-voetbal-dragen-dit-weekend-regenboogband

Socials

Het is een initiatief van de Centrale spelersraad (CSR) en de John Blankenstein Foundation (JFB). De campagne is bedoeld om iedereen te steunen binnen het voetbal die met de eigen identiteit worstelt. 'Voetbal is voor iedereen', is het motto achter de actie. Ongeacht culturele achtergrond, huidskleur, ras, seksuele voorkeur of religie.

Ajax Fair Play Workshop
De Ajax Foundation neemt in de Ajax Fair Play Workshop dit thema mee. Deze workshop is bestemd voor jongeren van 13-16 jaar. In het lesprogramma wordt via de kernwaarden van Ajax verbinding gemaakt met maatschappelijke thema’s als vooroordelen, discriminatie, diversiteit en burgerschap. Centraal in de aanpak van de workshop staat het gedachtegoed van Ajax.

Regenboogmicrofoons
De actie vanuit CSR en JBF wordt gesteund door KNVB, FOX Sports, ECV en andere sporttakken. De coaches, scheidsrechters en presentatoren van FOX Sports zullen dit weekend ook speciale regenboogspeldjes dragen. Daarnaast gebruikt FOX Sports deze speelronde speciale regenboogmicrofoons.

Voetbalteams kunnen zelf ook regenboogbanden bestellen via regenboogband.nl/knvb. Dat is vorig jaar ruim 10.000 keer gedaan. Het initiatief vindt voor de 3e keer plaats.

Bekijk ook: Anita en De Sa trainen mee met Jong: 'Perfect dat dit kan'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Pro Shots

Socials