Afscheidnemende Henrichs onderscheiden met erepenning Amsterdam en benoemd tot erevoorzitter

afscheidnemende-henrichs-onderscheiden-met-erepenning-amsterdam-en-benoemd-tot-erevoorzitter
afscheidnemende-henrichs-onderscheiden-met-erepenning-amsterdam-en-benoemd-tot-erevoorzitter

Socials

Het traditionele jaardiner van de Bordjesclub stond vrijdagavond weer op het programma. De leden (25 jaar of langer lid van de vereniging) en de gasten kregen een prachtige avond voorgeschoteld waarop de scheidend voorzitter van de bestuursraad Hennie Henrichs in het middelpunt stond.

De bevlogen Amsterdammer Henrichs nam, na vele jaren in diverse functies bij de club actief te zijn geweest, afscheid als bestuurder. Dat gebeurde uiteraard niet onopgemerkt. Uit handen van burgemeester Halsema kreeg de scheidend voorzitter de Frans Banninck Cocq Penning. Tevens werd Henrichs tot erevoorzitter benoemd en kreeg hij als symbool daarvan een fraaie voorzittershamer overhandigd. Met terugwerkende kracht kreeg ook Michael van Praag die hamer. Hij is immers ook erevoorzitter van de club.

Champions League-sausje
Tussen de ceremonies kwamen de gangen van het diner door. Een diner waarvan elke gang een Champions League-finale als inspiratiebron had. Zo was de 1e gang gebaseerd op de Spaanse keuken met de finale van 1969 als decor. Op de vele schermen volgden de samenvatting uit dat seizoen. De 2e gang had een Nederlands tintje (Rotterdam 1972 toen Ajax de 2e Europa Cup I veroverde), de 3e stond bol van de Italiaanse tradities en de 4e en laatste gang was met de finale van in Wenen ’95 uiteraard met Oostenrijkse gerechten gevuld. Genieten dus; niet alleen voor de tong maar ook voor het oog met beelden uit al die jaren.

De avond werd afgesloten met een throwback naar 2000, toen de club 100 jaar bestond. Jaap Ellerbroek speelde destijds samen met Henrichs in de jubileumrevue de mannetjes Statler en Waldorf uit de Muppetshow. Daarvan herhaalde Ellerbroek na het diner nog een sketch, tot groot hilariteit van de aanwezigen. Iets daarvoor had directeur Edwin van der Sar Henrichs een ingelijste aanvoerdersband gegeven als teken van het leiderschap waarvoor hij stond.

Het was kortom wederom een memorabele avond van de Bordjesclub en een mooi afscheid van Henrichs.

Lees ook: Daley Blind terug bij selectie voor uitduel met Utrecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl