Ajacieden maken kans op prestigieuze Ballon d'Or

ajacieden-maken-kans-op-prestigieuze-ballon-dor
ajacieden-maken-kans-op-prestigieuze-ballon-dor

Socials

De Ballon d'Or, ofwel de Gouden Bal, wordt elk jaar uitgereikt door het tijdschrift 'France Football'. De Ajacieden zijn genomineerd na hun fantastische seizoen in de Champions League. Daarin haalde de ploeg van Erik ten Hag de halve finale.

Nederlanders
Als Van de Beek, De Ligt of De Jong de prijs wint, dan volgt 1 van hun Marco van Basten op. Hij won in 1992 als laatste Nederlander de Gouden Bal. Ook de Nederlanders Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum staan tussen de genomineerden. Ajacied Tadic is dit jaar de enige genomineerde speler uit Servië.

Onana maakt kans op de Lev Yashin Trophy. Die prijs door het tijdstrift dit jaar voor het eerst in het leven geroepen voor de beste keeper van het jaar. De award is vernoemd naar de enige keeper die ooit de Gouden Bal won. De Rus Yashin pakte de prijs in 1963.

Ballon d'Or : Dusan Tadic est-il le premier serbe nommé depuis l'éclatement de la Yougoslavie ? https://t.co/htj1swTnuq

— #BallondOr (@francefootball) October 22, 2019

Geen nominatie
Een opvallende afwezige in de lijst van genomineerden is Luka Modric. De Kroatische middenvelder van Real Madrid won de award in 2018. Dit jaar werd hij met z'n Spaanse club in de kwartfinale van de Champions League uitgeschakeld door Ajax.

De Gouden Bal is naast de The Best FIFA Men's Player Award 1 van de 2 belangrijkste individuele prijzen voor een voetballer.

Bekijk ook: '#2 | U'19's Dream: Making mom proud

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Pro Shots

Socials