Ajax boekt zakelijke zege in Den Haag

ajax-boekt-zakelijke-zege-in-den-haag
ajax-boekt-zakelijke-zege-in-den-haag

Socials

Ajax toonde in Den Haag vooral een zakelijke inslag. Het spel was niet groots, maar tegelijkertijd kwam de zege nooit echt in gevaar. Door de driepunter bracht Ajax zijn puntentotaal op 23, 3 meer dan PSV. De Eindhovenaren komen later vandaag nog wel in actie tegen VVV-Venlo (thuis).

Huntelaar start, Álvarez op de bank
Erik ten Hag had 1 wijziging in zijn basiself doorgevoerd ten opzichte van de eclatante zege op Valencia. Huntelaar mocht in de basis starten en dat ging ten koste van Edson Álvarez.

Dit bericht bekijken op Instagram

All that counts. Another W. 📈 #adoaja

Een bericht gedeeld door AFC Ajax (@afcajax) op 6 Okt 2019 om 5:07 (PDT)

De ervaren Huntelaar beschaamde het vertrouwen van zijn coach niet. De spits opende al in de 10e minuut de score. De treffer kwam op naam van de Hunter, maar viel grotendeels op het conto van Ziyech te schrijven. De linkspoot dribbelde vanaf rechts naar binnen en bezorgde de bal bij de Ajax-spits, die heerlijk binnenschoot: 0-1.

Ziyech spoort teamgenoten aan
Met Ziyech was de opvallendste man van de openingsfase genoemd. Niet alleen vanwege zijn voorbereidende werk bij de 0-1, maar ook vanwege zijn handelen een minuut daarvoor. Ziyech wond zich zichtbaar op over het slappe begin van Ajax en spoorde zijn ploeggenoten aan er een schepje bovenop te doen.

Ajax had zijn gewenste vroege voorsprong te pakken. Het bleek de opmaat tot een zeer open eerste bedrijf, waarin beide ploegen gevaarlijk waren. ADO kreeg goede mogelijkheden via Michiel Kramer (gekeerd door Andre Onana) en Crysencio Summerville (schot in het zijnet). Veruit de meeste en grote kansen waren echter voor Ajax.

Veel kansen niet benut

In de 36e minuut ging Ajax zelfs met 2 man alleen op de keeper af, na een grove verdedigingsfout van ADO Den Haag. Promes was niet zelfzuchtig en legde breed op Ziyech, die via het lichaam van ADO-doelman Luuk Koopmans echter de paal raakte. Zo liet Ajax na de marge te verdubbelen. Iets wat ook Sergiño Dest, Ziyech en Promes in de eerste helft niet lukte.

Minder spektakel na rust
Zo open als het eerste bedrijf was, zo gesloten verliep het na rust. Er was weinig doelgevaar meer en Ajax loste nauwelijks meer een schot op doel. Het bleef daardoor lange tijd 0-1, reden voor ADO Den Haag om zelfs in een resultaat te gaan geloven. De thuisploeg bracht met Tomas Necid zelfs een 2e boomlange aanvaller in.

Tot een Haags slotoffensief kwam het echter niet. Vier minuten voor tijd liep Ajax uit naar 0-2, via een snelle counter. Via Donny van de Beek en Ziyech belandde de bal bij Neres, die overtuigend de trekker overhaalde. Zo was de zege zonder groots spel binnen voor Ajax. Maar de punten tellen!

Lees ook: Liveblog ADO - Ajax

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials