Ajax slaat toe in laatste kwartier tegen FC Groningen

ajax-slaat-toe-in-laatste-kwartier-tegen-fc-groningen
ajax-slaat-toe-in-laatste-kwartier-tegen-fc-groningen

Socials

Ajax – FC Groningen vertoonde veel gelijkenissen met het duel van 3 dagen eerder tegen Fortuna Sittard. Wéér kreeg de regerend landskampioen voor rust legio kansen, maar opnieuw werd het verschil pas na de pauze gemaakt.

Martínez breekt de ban
Ten Hag had zaterdagavond basisplaatsen ingeruimd voor Lisandro Martínez, Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui. De laatste 2 waren afgelopen woensdag in het met 5-0 gewonnen duel met Fortuna nog absent wegens blessures.

Martínez, die woensdag op de bank zat, zorgde tegen Groningen een kwartier voor tijd voor de bevrijdende openingstreffer. De Argentijn rukte op met de bal aan zijn voet en schoot van afstand raak: 1-0. FC Groningen stond toen al enkele minuten met 10 man door een rode kaart (2 keer geel) voor ex-Ajacied Django Warmerdam.

Huntelaar met bevrijdende 2-0
Amper 3 minuten later gooide invaller Klaas Jan Huntelaar de wedstrijd in het slot. De geroutineerde spits werd op maat bediend door Donny van de Beek en verdubbelde de marge met een simpele intikker: 2-0. Ajax voetbalde de wedstrijd vervolgens rustig uit, maar liet na een 3e treffer te maken. Huntelaar kreeg daarvoor de grootste kans, maar hij vond Sergio Padt op zijn weg.

De focus kan nu op het uitduel in de UEFA Champions League met Valencia van aanstaande woensdag.

Lees ook: Liveblog Ajax - FC Groningen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials