Boerrigter: 'Opeens stond Waterman voor mijn neus'

boerrigter-opeens-stond-waterman-voor-mijn-neus
boerrigter-opeens-stond-waterman-voor-mijn-neus

Socials

Hij kan zich de wedstrijd en het bewuste moment moeiteloos herinneren. Boerrigter betrad na 75 minuten het veld voor Christian Poulsen, die nu Erik ten Hag assisteert. Twee minuten later was de watervlugge aanvaller het stralende middelpunt van de Amsterdamse feestvreugde. 

"Ik weet nog dat wij in de counter zaten en Christian Eriksen de bal kreeg", vertelt Boerrigter. "Ik ging diep, want er lag een ontzettend gat achter mij. Christian speelde de bal naar voren en toen kwam het aan op een sprintduel tussen mij en Erik Pieters. We zaten een beetje met elkaar in de clinch, maar toen ik op een gegeven moment opkeek, zag ik Waterman voor mijn neus staan. Toen dacht ik: wat doe jij in godsnaam hier? Je staat zo ver voor die goal op een hele kansloze plek. Ik zag een gaatje en kon de bal om hem heen krullen. Hij rolde lekker het netje in. Een mooi moment!"

'Mensen bedanken me nog steeds. Het is een heel belangrijke goal geweest om uiteindelijk het kampioenschap binnen te halen'

De inmiddels gestopte voetballer wordt nog regelmatig aan dat doelpunt herinnerd. "Als ik op straat loop en mensen herkennen me nog, dan beginnen ze heel vaak over dat ene moment tegen PSV. Daar bedanken ze me nog steeds voor, want het is een heel belangrijke goal geweest om uiteindelijk het kampioenschap binnen te halen. Dat moment blijft me nog wel even achtervolgen, ja. Superleuk!’’

Een eigen echopraktijk
Ajax klaarde de klus in Eindhoven (2-3) en 3 weken later hield Boerrigter samen met onder meer de huidige Ajacieden Daley Blind en Joël Veltman de schaal omhoog. Of hij nog contact heeft met hen? "Met Joël heb ik heel af en toe nog wel eens contact", begint Boerrigter uit te leggen. "Het grappige is: mijn vriendin heeft een eigen echopraktijk, dus als spelers bij Ajax vader worden en graag een mooie echo willen laten maken voor hun toekomstige kindje, dan komen de spelers vaak met hun vrouw bij mijn vriendin in de praktijk. Die is ook gevestigd in Amsterdam, dus dat komt goed uit. Joël was een van de eersten die langskwam met Naomi. Later zijn Daley en zijn vriendin ook in de praktijk gekomen. Dus dat is superleuk!"

Boerrigter zit na zijn voetbalcarrière beslist niet stil. "Ik ben met meerdere projectjes bezig." Zo is hij de trotse eigenaar van een modebedrijf. "Ik weet er inmiddels veel vanaf", stelt hij. "Ik weet nu ook wel wat de klanten willen, wat hot is. En je moet toch een bepaald soort uniekheid hebben in je creaties. Dat nemen we allemaal mee naar de volgende collectie."

'Ik ga zeker kijken en hoop op een goede uitslag voor Ajax'

Daarnaast is Boerrigter mede-eigenaar van een bedrijfje dat stageplekken in het buitenland regelt voor studenten. "Heel wat anders, maar wel interessant", lacht de inwoner van Eemnes. "Kijken of we dit ook tot een succes kunnen maken."

Succes gunt Boerrigter zijn oude club ook tegen PSV, zondagmiddag. "Ik ga zeker kijken en hoop op een goede uitslag voor Ajax. Ik ben toevallig bij de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal geweest. Toen heb ik Ajax PSV zien verslaan. Ik verwacht eigenlijk weer hetzelfde."

Lees ook: Ten Hag: 'Geen risico met Donny'

Tekst: Ajax.nl/Stefan Maas
Beeld: Pro Shots

Socials