Eredivisie Cup: Ajax Vrouwen spelen gelijk bij PSV

eredivisie-cup-ajax-vrouwen-spelen-gelijk-bij-psv
eredivisie-cup-ajax-vrouwen-spelen-gelijk-bij-psv

Socials

De ploeg van coach Danny Schenkel begon vrijdagavond op De Herdgang sterk aan de wedstrijd. De Ajax Vrouwen hielden de druk er goed op en kwamen terecht op voorsprong. Van den Bighelaar hielp eerst nog een kans om zeep, maar in de 19e minuut was het raak. De captain schoot vanaf links in de korte hoek succesvol binnen: 0-1.  

Weinig leek er aan de hand voor de Ajax Vrouwen, maar plots lag de 1-1 in het net. Keeper Lize Kop liet een hoge bal van de zijkant los, waarna Smits uit een klutssituatie de gelijkmaker binnenwerkte. Met een gelijke stand zochten de teams de thee op, om na de rust allebei op zoek te gaan naar de overwinning.  

De Ajax Vrouwen waren de betere partij, maar verzuimden de kansen af te maken. Zo was Eshly Bakker dichtbij uit een corner, maar miste de kopbal richting. Aan de overkant waren ook de PSV Vrouwen gevaarlijk, ware het niet dat Kop twee keer goed redding bracht.  

Volgende week return
Het bleef bij 1-1, waardoor de Ajax Vrouwen een goede uitgangspositie hebben om de hoogste categorie in de Eredivisie Cup te bereiken. De return wordt vrijdag 13 december gespeeld op sportcomplex de Toekomst.

PSV Vrouwen - Ajax Vrouwen 1-1 (1-1): 19. Van den Bighelaar 1-0, 33. JoĆ«lle Smits 1-1 

Ajax Vrouwen | Kop; Dijkstra, Doorn, Verhoeve (46. Van Diemen), Munsterman, L. Bakker, Van de Velde (79. Jansen), E. Bakker, Lewerissa, Pelova, Van den Bighelaar.  

Lees ook: Ajax Gala 2019 groot succes

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials