Eredivisie Cup: Ajax Vrouwen verliezen van ADO Den Haag

eredivisie-cup-ajax-vrouwen-verliezen-van-ado-den-haag
eredivisie-cup-ajax-vrouwen-verliezen-van-ado-den-haag

Socials

De ploeg van trainer Danny Schenkel begon sterk aan de wedstrijd. Ajax Vrouwen hield de druk erop en kwam veelvuldig op de helft van de tegenstander. De 1e kans werd gecreëerd na een mooie combinatie tussen Samantha Van Diemen en Eshly Bakker, maar het schot van laatstgenoemde werd gepakt door de Haagse goalie Romy Dalebout.

Net als vorige week in het competitieduel met ADO Den Haag was ook ditmaal keepster Lize Kop een betrouwbare sluitpost. Ze blonk uit met een aantal goede reddingen in de eerste helft. Wederom was het Bakker die op slag van rust de uitgelezen kans op 1-0 krijg. Haar kopbal belandde op het dak van het doel.

31. Een grote kans voor ADO, maar @lizekop komt uitstekend uit haar doel!#ajaado pic.twitter.com/1b3dIfLe1J

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) February 21, 2020

Gelijkwaardig
Ajax en ADO Den Haag waren gelijkwaardig aan elkaar en creëerden beide kansen. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Begin 2e helft werd Soraya Verhoeve vervangen door Marthe Munsterman en niet veel later ging ook Lucie Akkerman naar de kant voor Lisa Doorn. In de 56e minuut had Ajax op voorsprong moeten komen, maar Kirsten van de Westeringh schoot de bal naast. Het was typerend voor de afronding van de Amsterdammers. Met nog een kwartier te spelen ging Eshly Bakker naar de kant. Haar vervanger Lucie Vonkova kwam nog 1-op-1 met keeper Dalebout maar ook haar inzet werd gepareerd.

Dit bericht bekijken op Instagram

‪HT: 0-0 ⚖️ ‬ ‪#ajaado ‬

Een bericht gedeeld door Ajax Vrouwen (@ajaxvrouwen) op 21 Feb 2020 om 11:26 (PST)

Late tegentreffer
Waar de goal vorige week nog in het competitieduel met Den Haag de goede kant op viel voor Ajax, waren het ditmaal de bezoekers die in de laatste minuut konden juichen. Anne Sellies schoot voor haar ploeg de 0-1 binnen en bepaalde daarmee ook meteen de eindstand.

Vrijdag 28 februari vindt de return plaats in het Cars Jeans Stadion, maar eerst gaat de ploeg van Schenkel nog op bezoek bij FC Twente in Enschede om een competitieduel in te halen.

Ajax Vrouwen – ADO Den Haag 0-1 (0-0) 89. Sellies 0-1.

Opstelleing Ajax Vrouwen Kop; Verhoeve (46. Munsterman), Akkerman (58. Doorn), De Sanders, Van Diemen, Salmi, Van de Velde, Zeeman, E.Bakker (75. E. Bakker), Jansen, Van de Westeringh.

Lees ook: FC Twente – Ajax Vrouwen naar dinsdag 25 februari

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl