Hansen schiet Oranje O17 naar kwartfinale WK

hansen-schiet-oranje-o17-naar-kwartfinale-wk
hansen-schiet-oranje-o17-naar-kwartfinale-wk

Socials

Oranje begon met 7 Ajacieden in de basis voortvarend aan de wedstrijd tegen Nigeria. Al na 4 minuten zette Hansen z'n ploeg op voorsprong. In de omschakeling vond Jayden Braaf z'n teamgenoot, die in de korte hoek raak schoot.

Bizarre openingsfase
De Nederlandse talenten konden slechts enkele minuten genieten van de voorsprong. Nigeriaan Olakunle Olusegun profiteerde van geklungel in de Hollandse defensie: 1-1.

Na amper een kwartier spelen pakte Nederland opnieuw een voorsprong. Nu verdedigde Nigeria O17 matig bij de 1-2 van Hansen. De Ajacied haalde verwoestend uit toen hij een afvallende bal in het vijandelijke strafschopgebied voor z'n voeten kreeg.

Penalty
Oranje had het na rust een fase lastig tegen de leeftijdsgenoten uit Nigeria, maar bleef op de been. Mede dankzij Ajax-doelman Calvin Raatsie. 10 minuten voor tijd kreeg Nederland een strafschop. De 17-jarige Hansen bleef koel en schoot met zijn 3e treffer alle spanning uit de wedstrijd.

Sontje on fire 🔥🔥#U17WC #NGANED pic.twitter.com/SY1Ual4JHN

— OnsOranje (@OnsOranje) November 6, 2019

Naast Hansen en Raatsie stonden ook Anass Salah-Eddine, Devyne Rensch, Youri Regeer, Kenneth Taylor en Naci Ünüvar aan de aftrap. De kwartfinale tegen Argentinië of Paraguay wordt zondagavond om 20.30 uur Nederlandse tijd gespeeld.

Lees ook: WK Onder 17: Ajax hofleverancier

Tekst: Ajax.nl
Beeld:
FIFA via Getty Images

Socials