Jong Ajax pakt 3 punten bij Helmond Sport

jong-ajax-pakt-3-punten-bij-helmond-sport
jong-ajax-pakt-3-punten-bij-helmond-sport

Socials

Trainer Mitchell van der Gaag had naast het debuut van Regeer ook basisplaatsen ingeruimd voor Hansen - in de spits-, Liam van Gelderen en Neraysho Kasanwirjo. Daarmee was deze Ajax-basis het jongste Jong Ajax-elftaldat in het betaald voetbal heeft gespeeld.

Overwicht Jong Ajax
Met Quinten Timber weer op rechtsbuiten, in plaats van op het middenveld, nam Jong Ajax direct het initiatief in handen. Het duurde wel even voordat er kansen vielen te noteren. Naci Ünüvar zag eerst een schot nog gestopt worden, maar produceerde daarna een heerlijk balletje richting Hansen. Zijn inzet werd echter gestopt, maar had vooral vanwege de assist een beter lot verdiend.

Even later gaf Ünüvar weer een mooie pass op Kenneth Taylor, maar ook hij miste. Ondanks het overwicht liet ook Helmond Sport zich niet onbetuigd, en was het vooral in de persoon van Diego Snepvangers gevaarlijk. Op enkele van zijn inzetten stond Kjell Scherpen telkens goed in de weg.

Al met al kende de wedstrijd met 0-0 een terechte ruststand, maar de ploegen waren na de thee amper uit de kleedkamers of de bal lag al in het net. Na een mooie solo van Timber kwam de bal uiteindelijk bij Juan Castillo, die ‘m vanaf links prima voorgaf. Hansen hoefde er alleen maar tegenaan te lopen om Jong Ajax op voorsprong te zetten.

��#ForTheFuture #heljaj https://t.co/fJ3OnYUkoR

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 21, 2020

Jong Ajax heer en meester
Vlak daarna had Ünüvar nog een mogelijkheid om Jong Ajax op 0-2 te zetten, maar zijn inzet ging iets te gehaast over. Even later had Regeer zijn debuut op kunnen luisteren met een doelpunt, maar ook zijn inzet ging op aangeven van Hansen over. Jong Ajax was in de 2e helft veel beter, maar omdat onder andere Van Gelderen en Hansen kansen misten, bleef Helmond Sport zicht houden op een resultaat.

Zo had Orhan Dzepar Helmond Sport 10 minuten voor tijd nog langszij kunnen brengen, maar zijn inzet ging naast. Mendez gaf een minuut voor tijd de verhoudingen op het veld beter weer door op aangeven van Timber de 0-2 binnen te schieten. Een terechte overwinning voor Jong Ajax, dat weer aansluiting vindt bij de bovenste 3 ploegen. Over een week ontvangt Jong Ajax Telstar op sportpark de Toekomst.

90+4. Three points ☛ ✘✘✘#heljaj pic.twitter.com/BHkKIKvzf4

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 21, 2020

Helmond Sport – Jong Ajax 0-2 (0-0) 47. Hansen 0-1, 89. Mendez 0-2

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen, Kasanwirjo, Pierie, Castillo, Taylor, Regeer (80. Pynadath), Jensen (70. Mendez), Q. Timber, Hansen, Ünüvar (86. Kemper)

Tekst: Ajax.nl
Beeld: ProShots.nl

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl