Meteen internationaal succes voor Hagebeuk op FIFA 20

meteen-internationaal-succes-voor-hagebeuk-op-fifa-20
meteen-internationaal-succes-voor-hagebeuk-op-fifa-20

Socials

Vrijwel de gehele wereldtop was op uitnodiging aanwezig, met daarbij ook regerend wereldkampioen Mo Auba. Hagebeuk werd vrijdag 2e in de groepsfase en ging daardoor nipt door naar de achtste finales.

Weerzien met (oude) bekende
Bij de laatste 16 trof hij een (oude) bekende: namelijk Lev Vinken. Hagebeuk versloeg zijn voormalige ploeggenoot van Ajax Esports met 2-0 in games. In de kwartfinale kende de Amersfoorter een slow start, maar wist hij door een dubbele 3-2-zege de best-of-three-serie toch in zijn voordeel te beslechten.

'Ik ben blij dat ik een groot toernooi heb gewonnen en mezelf heb bewezen aan de hele wereld.'

De halve finale tegen Futwiz Lyricz was een close call, maar wederom kwam Hagebeuk als winnaar uit de strijd. Hij won 2 keer na verlenging en kon zich daardoor een nederlaag na verlenging permitteren. In de eindstrijd hield Hagebeuk het hoofd koel en boekte hij zijn 3e grote zege in dienst van Ajax. Eerder won hij de eDivisie en de Ziggo eBattle the Ultimate clash.

'Mezelf bewezen'
“De vorige keer stond ik in de finale van de Draft Story Cup. Hoe lekker is het dan om nu wél te winnen. Het is toch de Draft Story Cup, waar 32 wereldtoppers aan meededen. Het is geen misselijke prestatie om hier de winst binnen te slepen.

“Ik had altijd wel het gevoel een potentiele kanshebber te zijn om zo’n groot toernooi te winnen", vervolgt Hagebeuk. "Na vaak pech te hebben gehad, of dat het niet lukte, ben ik blij dat het nu mijn kant op is gevallen. En ik een groot toernooi heb gewonnen en mezelf heb bewezen aan de hele wereld.”

Tekst en beeld: Ajax.nl

Socials