Nederland krijgt extra startbewijs voor UEFA Women's Champions League

nederland-krijgt-extra-startbewijs-voor-uefa-womens-champions-league
nederland-krijgt-extra-startbewijs-voor-uefa-womens-champions-league

Socials

Het nieuws - dinsdag wereldkundig gemaakt door de UEFA - is een opsteker voor de Eredivisie Vrouwen. De runner-up in de competitie stond tot dit seizoen met lege handen. Vanaf 2020 plaatst de landskampioen zich direct voor het hoofdtoernooi. De nummer 2 van de Eredivisie speelt eerst een voorronde.

Mooie ontwikkeling
''Gezien alle ontwikkelingen in het Nederlands voetbal en de manier waarop Ajax en andere clubs aan de weg aan het timmeren zijn, is dit een hele mooie ontwikkeling", stelt Koster. "Ajax en FC Twente hebben afgelopen jaren goede zaken gedaan in de Champions League. Beide ploegen bereikten de laatste 16. We doen het dus ook redelijk goed en dan is het fijn dat je die erkenning krijgt."

The dates and access list for the 2020/21 #UWCL are confirmed��https://t.co/5JvSPHaEki

2⃣ places next season
France����
Germany����
England��������������
Sweden����
Spain����
Czech Republic����
Denmark����
Italy����
Switzerland����
Netherlands���� - first time
Norway����
Kazakhstan���� - first time

— #UWCL (@UWCL) October 1, 2019

De 12 hoogst gerangschikte landen in de coëfficientieranglijst krijgen allemaal 2 startbewijzen. Dit zijn: Frankrijk, Duitsland, Engeland, Zweden, Spanje, Tsjechië, Denemarken, Italië, Zwitserland, Noorwegen, Kazachstan en Nederland.

De 1e kwalificatieronde wordt gespeeld op 12, 15 en 18 augustus 2020. De finale van de UEFA Women's Champions League is op 16 mei 2021 en wordt gespeeld in Gamla Ullevi, Göteborg in Zweden.

Lees ook: Interlands: Welke Ajax Vrouwen komen in actie?

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials