Oranje O17 naar halve finale WK, Hansen opnieuw uitblinker

oranje-o17-naar-halve-finale-wk-hansen-opnieuw-uitblinker
oranje-o17-naar-halve-finale-wk-hansen-opnieuw-uitblinker

Socials

Opnieuw hadden 7 Ajacieden een basisplaats: Sontje Hansen, Calvin Raatsie, Anass Salah-Eddine, Devyne Rensch, Youri Regeer, Kenneth Taylor en Naci Ünüvar. En opnieuw was de Amsterdamse inbreng groot: bij alle goals was een Ajacied betrokken.

Assist Taylor bij 1-0
Hoewel Paraguay in het 1e kwartier de paal raakte, lag het initiatief in de eerste helft toch vooral bij Oranje. In de 30e minuut kwam het team van bondscoach Peter van der Veen op 1-0. Taylor vond met een prachtige pass Ki-Jana Hoever, die vanaf rechts naar binnentrok en raak schoot.

Halve finale!#U17WC #NEDPAR pic.twitter.com/QefyezaPgM

— OnsOranje (@OnsOranje) November 10, 2019

Daarna was het de beurt aan Hansen. In de 36e minuut dacht hij al de score te verdubbelen, maar zijn treffer werd afgekeurd op advies van de VAR. Een paar minuten later was het wel raak voor de Ajacied. Na een combinatie met Jayden Braaf, kwam hij alleen voor de keeper en stiftte hij de 2-0 binnen. Het was zijn 6e treffer dit WK en daarmee is hij topscorer van het toernooi.

Ünüvar met zijn 1e treffer
Paraguay kwam vlak voor rust nog terug tot 2-1. De Zuid-Amerikanen begonnen ook sterk aan de tweede helft, maar Oranje nam toch weer de touwtjes weer in handen. Braaf zag een treffer worden afgekeurd (VAR), maar sloeg in de 78e minuut alsnog toe. Hij schoot op aangeven van Hansen de 3-1 binnen. Een paar minuten voor tijd besliste Ünüvar de wedstrijd door van dichtbij de 4-1 te maken, zijn 1e treffer dit WK. Opnieuw kwam de assist van Hansen, die bezig is aan een fantastisch toernooi.

Oranje speelt donderdag om 20:30 uur tegen Mexico om een plaats in de finale.

Lees ook: Superieur Ajax ruim langs FC Utrecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld:
FIFA/Getty Images

Socials