Sjaak Swart: 81 jaar | Heb jij het carrièreboek van Mister Ajax al?

sjaak-swart-81-jaar-heb-jij-het-carriereboek-van-mister-ajax-al-
sjaak-swart-81-jaar-heb-jij-het-carriereboek-van-mister-ajax-al-

Socials

SJAAK SWART 80Freek de Jonge overhandigde Sjaak begin juli 2018 het 1e exemplaar van de limited edition-uitvoering van SJAAK SWART 80. Sjaak en zijn vrienden Bennie Muller, Frank de Boer, Frank Rijkaard, John Heitinga en vele andere voetbalprominenten waren bij de presentatie aanwezig. 

Daarnaast signeerde Mister Ajax zijn carrièreboek afgelopen jaar op verschillende en uiteenlopende locaties, waaronder ook in de Official Ajax Fanshop ArenA en Kalverstraat. In de Fanshop ArenA zijn nog enkele gesigneerde exemplaren van SJAAK SWART 80 te koop.

'De echtste rechtsbuiten'
Mister Ajax mag dan inmiddels al 46 jaar met voetballerspensioen zijn, hij is nog net zo fanatiek clubman als in zijn gloriejaren op het veld. Volgens de legendarische voetbalschrijver wijlen Nico Scheepmaker was hij 'de echtste rechtsbuiten' die Nederland ooit had.

Sjakie was de lieveling van het publiek
Sjaak Swart, Sjakie voor nagenoeg iedereen, was de lieveling van het publiek die de kunst van het versnellen en passeren een beetje had afgekeken van balkunstenaars als Stanley Matthews en Garrincha.

Anekdotes uit rijke carrière blijven zich maar aandienen

In 2009 verscheen de geautoriseerde biografie Mister Ajax, de eeuwige jeugd van Sjaak Swart, geschreven door Raymond Bouwman. '80' is een coproductie van Ajax en boekenpartner Kick uitgevers en als opvolger een welkome aanvulling op Swarts levensverhaal. Omdat Sjaak nog zo veel meer te vertellen heeft en de anekdotes uit zijn rijke carrière zich maar blijven aandienen.

SJAAK SWART 80 is een lijvig werk met het forse formaat van 30x30 centimeter (de grootte van de oude elpeehoes). Daardoor komen de vele fraaie foto’s die voor dit boek zijn geselecteerd extra goed tot hun recht.

Kloeke boek is boeiende reis door lange loopbaan van kleurrijke voetballer

‘80' is vooral ook een beeldboek dat de fotogenieke Swart op de voet volgt, vanaf zijn entree in Ajax 1, in 1956, tot aan zijn legendarische afscheidswedstrijd, 17 jaar later. Dat maakt dit kloeke boek tot een boeiende reis door de lange loopbaan van een kleurrijke voetballer die vaker dan wie ook in het 1e elftal van Ajax speelde, 603 keer in een officiële wedstrijd.

Boek & dvd documentaire
Sjaak Swart 80 is gemaakt door Kick uitgevers in samenwerking met de Ajax. Jaap Visser en Matty Verkamman zijn de auteurs en bij het boek is een dvd gevoegd van de 55 minuten durende documentaire Sjakie, een leven lang Ajacied, gemaakt door Ajax TV.

SJAAK SWART 80Lees ook: Sjaak Swart: 'Johan en ik waren een twee-eenheid'

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl