Ten Hag: 'Geen risico met Van de Beek'

ten-hag-geen-risico-met-van-de-beek
ten-hag-geen-risico-met-van-de-beek

Socials

"Donny heeft woensdag voor het eerst met de groep meegedaan", vertelde Ten Hag vrijdag tijdens de persconferentie in aanloop naar PSV - Ajax. "Vandaag heeft hij getraind en morgen wacht nog een sessie. Dan moeten we evalueren en een keuze maken. Maar ik ga geen risico nemen met Donny. Want PSV-uit is een heel belangrijke wedstrijd, maar er komen nog heel veel belangrijke wedstrijden daarna."

Ziyech lijkt fit
Hakim Ziyech heeft ook wat hamstringklachten, maar Ten Hag maakt zich geen zorgen. "Het is geen blessure en we moeten natuurlijk zorgen dat het geen blessure wordt. Maar we hebben nog 2 dagen en ik ga er vanuit dat hij kan spelen."

'Onze grootste winst vorig seizoen was misschien wel het verlies in Eindhoven'

Afgelopen seizoen verloor Ajax met 3-0 op bezoek in Eindhoven, maar Ten Hag denkt er niet aan zich aan te passen aan de tegenstander. "We willen elke wedstrijd winnen, deze zeker. Of we vol op de aanval gaan spelen? Wij gaan in ieder geval van eigen kracht uit. Dat deden we tegen Juventus, tegen Real Madrid, afgelopen dinsdag tegen Lille en ook zondag tegen PSV."

De uitnederlaag van vorig seizoen speelt geen rol meer. "Dat is het verleden. Wij hebben na die wedstrijd thuis van PSV gewonnen toen ze al bijna kampioen waren, we hebben ze dit seizoen verslagen in de Johan Cruijff Schaal ." Natuurlijk wil Ten Hag dolgraag een keer 3 punten pakken in Eindhoven, maar cruciaal is de wedstrijd niet. "Het is een fantastisch affiche, we willen winnen, maar het seizoen is nog heel lang. Onze grootste winst vorig seizoen was misschien wel het verlies in Eindhoven."

'Achterin een blok van 6 en voorin 4 cowboys'

Ten Hag verwacht een zwaar duel in Eindhoven: "PSV heeft een goede ploeg, met name de aanval springt in het oog. Achterin staat een blok van 6 man, voorin hebben ze 4 cowboys." Om een kans te maken, moet Ajax bij de les blijven: circusvoetbal zoals Ten Hag bepaalde fases van de wedstrijd tegen Lille zag, is niet toegestaan. "We willen attractief spelen, en ik hou van trucs. Maar het moet wel functioneel zijn en niet averechts werken."

Lees ook: Richard Witschge: 50 jaar en als een vis in het water

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials