Ten Hag: 'Geen Ziyech, Promes keert terug'

ten-hag-geen-ziyech-promes-keert-terug
ten-hag-geen-ziyech-promes-keert-terug

Socials

De spelverdeler keerde onlangs terug van een kuitblessure, maar moest afgelopen zondag de wedstrijd tegen Heracles Almelo aan zich voorbij laten gaan. Ook de return tegen Getafe komt blijkbaar nog te vroeg voor Ziyech.

"Hakim heeft de wedstrijd tegen Getafe probleemloos kunnen uitspelen. Het is daarna pas misgegaan. Het is nog niet goed genoeg. Daarnaast willen we geen risico nemen voor 1 wedstrijd. Er breekt voor ons namelijk een belangrijke fase aan in de competitie."

Erik ten Hag over blessure Hakim Ziyech:

'Het is nog niet goed genoeg.' #UEL #ajaget pic.twitter.com/AiwtE1xyzw

— AFC Ajax (@AFCAjax) February 26, 2020

Promes keert terug in de wedstrijdselectie
Wel had Ten Hag dus positief nieuws over Promes. De clubtopscorer van Ajax zal tijdens de return tegen Getafe weer van de partij zijn. Of dat vanaf het startsignaal het geval is, liet Ten Hag in het midden. Hij benadrukte wel dat de aanvaller geen risico loopt. "Als spelers bij de wedstrijdselectie zitten, dan zijn ze fit genoeg om te spelen."

Heenwedstrijd
Tijdens de persconferentie werd er ook teruggeblikt op de wedstrijd in de voorstad van Madrid. Ajax ging toen met 2-0 onderuit tegen Getafe en volgens Ten Hag was dat onnodig.

"Wij moeten minder opportunistisch zijn en meer ons eigen spel spelen. Wij zullen donderdag vaster aan de bal moeten zijn en geduld moeten tonen. Wij hebben de kwaliteiten en technische vaardigheden om Getafe pijn te doen."

Volgens de trainer speelden de Spanjaarden in vorig week goed. "Ik vond dat zij boven zichzelf uitstegen. Er kwamen bij hen duidelijk krachten los. Ook nu weten wij waar onze kansen liggen, maar ook de bedreigingen."

Onana vol vertrouwen
Doelman Andre Onana, die ook was aangeschoven bij de persconferentie, toonde zich ook vol vertrouwen over de returnwedstrijd. De Kameroener moest het heenduel wegens een schorsing aan zich voorbij laten gaan.

"Wij zijn niet bang. Wij trainen dagelijks op een hoog niveau en wij hebben onze kwaliteiten. Als ploeg hoeven wij voor niemand bang te zijn."

Ten Hag rekent op steun eigen aanhang
Tot slot sprak Ten Hag zich uit over de steun van de eigen supporters. De trainer verwacht dat de Ajacieden in het stadion voor een mooi sfeertje gaan zorgen en dat dat het laatste zetje in de goede richting gaat geven.

"Europese avonden in de ArenA zijn speciaal. Met de steun van het publiek en onze kwaliteiten moet dat tot iets moois leiden. Het is een mooie wisselwerking. Wij kunnen door de steun boven ons zelf uitstijgen, omdat er een positieve vibe in het stadion komt. De spelers raken er extra gemotiveerd door."

Lees ook: Liveblog Ajax - Getafe

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl