Ten Hag: 'Niet veel hoop op inzetbaarheid Promes'

ten-hag-niet-veel-hoop-op-inzetbaarheid-promes
ten-hag-niet-veel-hoop-op-inzetbaarheid-promes

Socials

Nico Tagliafico en Hakim Ziyech kampen ook met klachten, maar er is goede hoop dat het duo op tijd fit is voor zondag. "Ik verwacht ze morgen weer op het trainingsveld", aldus Ten Hag. "Waar ik van Quincy bijna zeker weet dat hij niet kan spelen, ga ik ervan uit dat Ziyech en Tagliafico wel inzetbaar zijn."

Blik naar voren
De uitschakeling in de Champions League kwam deze week hard aan, maar de knop moet weer om. "We waren heel erg teleurgesteld, maar je kan er niet te lang in blijven hangen. Wat er fout ging tegen Valencia? We hebben niet gescoord en we hebben een onnodige fout toegelaten."

Our next goals 📌
▫️ @Eredivisie
▫️ @EuropaLeague
▫️ @KNVB Beker#azaja pic.twitter.com/GAXxoUNWDm

— AFC Ajax (@AFCAjax) December 13, 2019

Natuurlijk spelen de blessures bij Ajax ook een rol. Voorin mist Ajax naast Promes ook David Neres én Zakaria Labyad. "In de fase dat we tegen Chelsea speelden hadden we onze formatie gevonden. Daarna hebben we ons moeten aanpassen. Dat hebben we eerst gedaan met Labyad, maar toen hebben we opnieuw concessies moeten doen. Dan weet je dat je prestatievermogen minder wordt. We missen diepgang, maar met deze spelers moeten we ook kunnen scoren."

'AZ heeft een uitstekende ploeg, het zit heel goed in elkaar'

Het duel van zondag in Alkmaar belooft een echte kraker te worden. Een Noord-Hollandse derby, de nummer 1 tegen de nummer 2 op de ranglijst. Ten Hag: "AZ heeft een uitstekende ploeg, het zit heel goed in elkaar." De Ajax-coach zag donderdag op tv hoe de Alkmaarders met 4-0 verloren bij Manchester United. "Je ziet 2 verschillende helften. Je kon duidelijk de kracht zien van AZ, maar in de fase na rust zag je ook de zwakte. Je moet gasgeven."

Later meer...

Lees ook: Gasten en programma Ajax Winterfestival bekend

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots

Socials