Ten Hag rekent tegen Heerenveen op Tadic

ten-hag-rekent-tegen-heerenveen-op-tadic
ten-hag-rekent-tegen-heerenveen-op-tadic

Socials

Van de Beek raakte onlangs tijdens een training geblesseerd aan zijn bovenbeen en miste daardoor het cruciale Champions League play-offduel met APOEL plus de interlands van Oranje met Duitsland en Estland. "We werken van dag tot dag en proberen zo snel mogelijk te gaan", sprak Ten Hag. "Maar we willen natuurlijk niet dat het in herhaling valt. We zijn voorzichtig. Morgen zal hij er niet bij zijn. Dus dan werken we naar dinsdag."

Over 4 dagen staat de eerste CL-groepswedstrijd voor Ajax op het programma, tegen Lille. Wat Van de Beek al kan? "Hij kan al vrij veel, maar is nog niet teruggekeerd in de teamtraining."

Spierprobleem Mazraoui
Mazraoui liep in een interland van Marokko O23 tegen Mali een kwetsuur op. "Hij is teruggekeerd met een spierprobleem", verduidelijkte Ten Hag. "We hopen dat zich dat zo snel mogelijk oplost. En ik denk dat het vrij snel kan gaan." Blijft over Dusan Tadic, die de laatste interland van Servië aan zich voorbij liet gaan. "Hij heeft gisteren getraind en ik verwacht dat hij er morgen bij zal zijn", zei Ten Hag over zijn aanvoerder.

Siem de Jong in wedstrijdselectie
Goed nieuws was er voor Siem de Jong. De routinier zit voor het eerst sinds lange tijd weer bij de wedstrijdselectie. Hij vult de leemte in die was ontstaan na het vertrek van Dani de Wit naar AZ. "Met Siem hebben we een speler die die rol prima kan invullen", aldus Ten Hag. "Hij had fysiek ongemak en daardoor een achterstand, maar we hebben hem de afgelopen periode opgetraind."

🎙 - ETH -

'Siem de Jong zit morgen bij de wedstrijdselectie'#ajahee pic.twitter.com/JlrZjfB5Zj

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 13, 2019

Tevens ging de trainer in op het overhevelen van Noa Lang, Jurgen Ekkelenkamp, Ryan Gravenberch en Sergiño Dest naar de A-selectie. Normaal gesproken doe je dat aan het begin van het seizoen", begon Ten Hag. "Maar ik heb al vaker gezegd: we moesten eerst door blok 1 heen. Kwalificatie voor de Champions League was van belang. In de voorbereiding hebben deze jongens zich goed gemanifesteerd. Overigens niet alleen in de voorbereiding, maar ook in het afgelopen jaar. Ze hebben het afgedwongen. Wij denken dat ze een rol kunnen gaan spelen bij het eerste elftal."

Lees ook: Lindhout fluit Ajax - sc Heerenveen

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials