Ten Hag: 'Sterkste Utrecht van afgelopen jaren'

ten-hag-sterkste-utrecht-van-afgelopen-jaren
ten-hag-sterkste-utrecht-van-afgelopen-jaren

Socials

"Ik weet hoe de rivaliteit bij Utrecht is ten opzichte van Ajax", aldus Ten Hag, die voordat hij naar Ajax kwam, trainer was bij de Domstedelingen. "Daar zullen wij ons tegen moeten wapenen. We moeten winnen."

Tot slot over FC Utrecht: 'Ze hebben aantrekkelijke en hele talentvolle spelers.' 👀#ajautr pic.twitter.com/YIAacQykVa

— AFC Ajax (@AFCAjax) November 8, 2019

FC Utrecht doet het uitstekend in de Eredivisie en staat momenteel op de 4e plaats. Ten Hag spreekt dan ook vol lof over de tegenstander van zondag. "Utrecht maakt een mooie ontwikkeling door en heeft een buitengewoon goed team, met een paar verrassingselementen. Het is een aantrekkelijk elftal met talentvolle spelers. Ik denk dat dit het sterkste Utrecht is van de laatste jaren."

En juist daarom is Ten Hag blij dat Utrecht de volgende tegenstander is van Ajax. "Het is een team dat je echt uitdaagt. We moeten een hoog niveau halen om ze van ons af te houden."

'Dit soort wedstrijden stop je als speler in je bagage'

Tijdens de persconferentie vrijdagmiddag waren er nog altijd veel vragen over het doldwaze duel met Chelsea. "Dit soort wedstrijden stop je als speler in je bagage. Je ontwikkeling gaat sneller, deze duels vormen je als voetballer." Over de beslissingen van de scheidsrechter had Ten Hag niet veel meer te zeggen: "Je moet het accepteren hoe het is, zo is voetbal nou eenmaal."

Zonder Neres richting winterstop
De coach heeft zijn focus alweer verlegd naar zondag. Zeker is dat Ajax niet kan beschikken over David Neres. De Braziliaan liep tegen Chelsea een knieblessure op, moet onder het mes en is tot aan de winterstop uitgeschakeld. "Dit is heel vervelend. Voor het team, maar in de eerste plaats voor David zelf", aldus de trainer. "Zijn grote vorm was aanstaande. Direct na de wedstrijd was al duidelijk dat er iets was. Maar dat het van deze aard is, is een grote tegenvaller."

Lees ook: Nijhuis arbiter bij Ajax - FC Utrecht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials