Van Lunteren zwaait af bij Oranje Leeuwinnen

van-lunteren-zwaait-af-bij-oranje-leeuwinnen
van-lunteren-zwaait-af-bij-oranje-leeuwinnen

Socials

Met de Oranje Leeuwinnen bereikte Van Lunteren afgelopen zomer de finale van het WK in Frankrijk. De eindstrijd in Lyon tegen de Verenigde Staten werd met 2-0 verloren, maar Nederland verzekerde zich door de goede prestaties wel van een ticket voor de Olympische Spelen. Op dat toernooi komt Van Lunteren dus niet meer in actie.

'Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor 100 procent voor ga'

Het was geen makkelijke beslissing voor Van Lunteren om te stoppen bij Oranje. “Je beslist dit niet van de een op de andere dag, je groeit er als het ware naartoe", licht ze toe in een persbericht van de KNVB. "Het heeft letterlijk bloed, zweet en tranen gekost, maar Oranje heeft me over de hele wereld gebracht, vrienden voor het leven gegeven en natuurlijk een Europese titel en WK-zilver opgeleverd. Ik had bij mijn debuut in 2012 niet durven dromen dat tienduizenden Oranje-fans ons achterna zouden reizen om ons op een WK te zien spelen. Het is voor mij mooi geweest zo. Ik zou mezelf, en zeker het team, tekortdoen als ik er niet meer voor 100 procent voor ga. Ik wil mijn teamgenoten, de staf en de fans bedanken voor de mooie tijd en de geweldige herinneringen en natuurlijk alle succes van de wereld toewensen op weg naar Tokio en het EK 2021. Jullie gaan me zeker op de tribune terugzien."

Geweldige drive
Bondscoach Sarina Wiegman was verrast door de beslissing van Van Lunteren: “Desiree is uitgegroeid tot een vaste waarde voor Oranje. Dat zie je ook wel aan haar statistieken: ze heeft de afgelopen 5 jaar vrijwel geen interland gemist. Zij is zo’n speler waarvan je als trainer precies weet wat je eraan hebt, ze heeft een geweldige drive en is altijd bereid zich voor het team weg te cijferen.”

Lees ook: Ajax Vrouwen na sterke tweede helft voorbij VV Alkmaar

Tekst & beeld: Ajax.nl

Socials