Zelf koken: de Marokkaanse Tajine van Mama Ziyech

zelf-koken-de-marokkaanse-tajine-van-mama-ziyech
zelf-koken-de-marokkaanse-tajine-van-mama-ziyech

Socials

Ajax bracht in het voorjaar van 2018 het officiële Ajax-kookboek 'Koken met 3 Sterren' uit. Diverse spelers, trainers en Ajax-prominenten gaven niet alleen hun favoriete gerecht prijs, ze legden ook uit hoe die te bereiden. In deze aflevering dus de Marokkaanse tajine van moeder Ziyech, met de toelichting van Hakim.

"In Marokko is samen eten belangrijk. Het is namelijk heel goed voor de band met je familie. Ik ben de jongste van 9 kinderen. Omdat veel van mijn broers en zussen ver weg wonen, zien we elkaar niet vaak helaas. Maar het blijft speciaal, als we aan tafel zitten bij mijn moeder in Dronten. Je hebt lol met elkaar, en er wordt ook veel geouwehoerd. Soms is het zo gezellig aan tafel, dat we niet eens doorhebben dat we al 1,5 a 2 uur eten. Dat zijn dan de leukste avondjes."

'Ik hou van kruidig en pittig eten'

"Tajine is van jongs af aan al mijn favoriete gerecht. Ik heb dat echt van huis uit meegekregen, het is erg lekker en typisch Marokkaans. Het smaakt goed met zowel kip, vlees als vis, het is maar net wat je wilt. Mijn moeder varieert vaak, en ik moet zeggen dat ik alle varianten even lekker vind. Ik eet er vaak aardappels en groentes bij. De saus die erbij hoort, geeft het gerecht extra smaak. Mijn moeder maakt de lekkerste, haha! Misschien komt dat door de extra kruiden, die maken echt het verschil. Ik houd sowieso wel van gekruid en pittig eten."

"Ik hoop dat jullie deze Tajine net zo lekker kunnen bereiden als mijn moeder!"

Lees ook: Koken met 3 Sterren | De keukengeheimen van Klaas Jan
Check ook
; LOUIS, 33 jaar Ajax-fotograaf'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Jasper Ruhé

Socials

Wil jij op de hoogte blijven van Ajax?

Ontvang meldingen bij updates op Ajax.nl