Blind: 'Ik geniet van ons combinatiespel'

De Amsterdammers wonnen zaterdag met 2-0 van de Groningers. Een wedstrijd waarin Ajax veel kansen creëerde, maar het lang duurde voordat de koploper van de Eredivisie afstand nam. "We hebben goed gespeeld en het publiek vermaakt. Het enige puntje is, dat we de kansen moeten afmaken."

Goede fase
Blind speelde zelf een prima wedstrijd. De verdediger voelt zich moment 'heel happy' in het team. Volgens Ronald de Boer steekt de voetballer momenteel in de vorm van z'n leven. "Dat weet ik niet. Ik heb fases in mijn carrière gehad waarin ik lekker in mijn vel zat. Dat is nu ook zo. Ik voel me goed op mijn plek, ook in het elftal."

Het geeft de 29-jarige voetballer zelfs de ruimte om op het veld te genieten van het Ajax-spel. "Daar probeer ik zelf ook mijn steentje aan bij te dragen. Ik probeer onze aanvallers zo goed mogelijk in te spelen, zodat ze een goede voorzetting kunnen hebben."

Valencia-uit
Na de wedstrijd tegen FC Groningen ging de focus vrij rap op de Champions League. Ajax neemt het daarin woensdag op tegen Valencia. Volgens Blind kan de ploeg z'n borst natmaken tegen de Spanjaarden.

"Ze zijn al jarenlang een subtopper in de Spaanse La Liga. Het is een ploeg die wil voetballen. Maar ik denk dat er tegenwoordig ook weinig teams zijn die graag tegen Ajax spelen. Het wordt denk ik een wedstrijd tussen twee voetballende ploegen."

Bekijk ook: Maduro: 'Trainerswissel Valencia voordeel voor Ajax'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl