Drie op een rij voor Ziyech: 'Lille-uit was mooiste moment'

Sinds het debuut van Ziyech bij Ajax maakte de spelmaker 49 goals en gaf hij maar liefst 71 assists. Daarmee was hij bij bijna een kwart van alle Ajax-treffers betrokken in alle competities sinds hij in het rood-wit speelde; 120 van de 490 doelpunten.

Met deze indrukwekkende getallen in het achterhoofd is de 3e troffee op rij geen verrassing meer. "Het is nooit saai, zo'n prijs. De anderen hadden maar beter hun best moeten doen."

'Dat was voor mij de bevestiging dat ik de goede kant op ging.'

Ziyech viel dit seizoen vooral op met belangrijke en mooie goals in Champions League-wedstrijden tegen onder andere Valencia en Chelsea. "Dat was wel een heel belangrijk punt dit seizoen."

Lille-uit
Toch kiest hij voor een andere gebeurtenis als 'het mooiste moment van het seizoen'. "Dat was toen het jongetje het veld op kwam rennen bij Lille. Dat was voor mij de bevestiging dat ik de goede kant op ging. Daar zag je mij zoals niet veel mensen mij zien."

De nummer 22 van Ajax maakte in de Eredivisie dit seizoen 6 treffers in 21 duels. Hij scoorde ook nog 2 keer in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Bekijk ook: Dest trots op 'zware' prijs: 'Dit geeft mij motivatie'

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl